Panna - Radhika Sanghani

30. 7. 2015

Anotace: Mladší a hanbatější Bridget Jonesová
Ellie nikdy neviděla ve své sexuální nezkušenosti problém. Až do chvíle, kdy jí doktorka nutí test na chlamydie, protože nechce uvěřit, že je v 21 ještě pannou. Ellie si přijde divná a stydí se, že nikdy neměla žádný pořádný úlet, natož kluka. Rozhodne se tedy k činu: musí přijít o panenství ještě před státnicemi, dokud je jakžtakž s kým. Na jedné párty se jí nečekaně podaří sbalit o několik let staršího Jacka a s pomocí svých zkušenějších kamarádek kuje pikle, jak ho úspěšně svést. Mise se zdaří, avšak kromě šrámu na duši si z ní odnáší i původně záviděné chlamydie. Ellie vtipně a velmi otevřeně popisuje cestu k objevení své sexuality a všechny otázky, které se jí přitom, stejně jako každé holce, rojí v hlavě. Se svou novinářskou otevřeností se o nich ale nebojí psát, a tak si dokonce založí blog o vaginách, panenství, sexu a o všech těch trapných věcech, které se při něm mohou přihodit. Blog jí nakonec pomůže získat nejen vyšší sebevědomí, ale i práci svých snů.


Ellie, je panna. Ellie nechce být panna. Ellie udělá všechno pro to, aby už pannou nebyla. Je s podivem, že za získání této zkušenosti nenabízí mužům peníze, protože to by tak odpovídalo její úrovni zoufalství. Ellie je neskutečně pitomá.
Bridget Jones jsem nečetla, ale jestli je alespoň trochu jako tahle kniha, tak radši vážně zůstanu u filmů. Proboha, tahle kniha byla utrpení. Dokonce takové utrpení, že jsem jí nedokázala dočíst. Skončila jsem někde kolem sté strany, kdy už jsem nevydržela to Elliino věčné fňukání a prostě knihu navěky zaklapla. Takhle otravnou hlavní hrdinku jsem už dlouho nezažila. Příběh, se skutečně točí jen kolem toho, jak se snaží přijít o panenství. Je to tématem všech jejích myšlenek, všech jejích konverzací a původce všech jejích činů. Panna mě tak neskutečně nebavila. Vyhněte se jí. Pokud se tedy netoužíte setkat s otravnou, ufňukanou zoufalkou, která bohužel nakonec ani není vtipná.

 

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)