Girls

7. 3. 2013

Oficiální text distributora: Nový seriál HBO z dílny spisovatelky, herečky a režisérky Leny Dunhamové sleduje osudy skupiny dívek, kterým je lehce přes dvacet, žijí v New Yorku, mají dostudováno a nyní se snaží dát svému životu nějaký směr.
Hannah před dvěma lety dokončila školu humanitních věd a je přesvědčená, že má talent a schopnosti, aby se stala úspěšnou spisovatelkou. Ačkoliv ještě téměř nezačala psát svou knihu života (nejdříve ji musí prožít), rodiče jí bez milosti odstřihly od přísunu peněz. Další komplikací je pro Hannah neopětovaná vášeň k excentrickému herci Adamovi, se kterým má občas sex (když se obtěžuje odpovědět jí na esemesku). Nájem a další nezaplacené účty se začnou nebezpečně hromadit, Hannah se však naštěstí může opřít o svou spolubydlící a nejlepší kamarádku Marnie. Ta má skutečnou práci v umělecké galerii a dokonce i opravdového přítele. Ve městě se objeví jejich krásná kamarádka Jessa z Velké Británie, jež procestovala tolik různých zemí, jako měla milostných románků. Jessa se nastěhuje ke své naivní sestřenici Shoshanně, která by nejraději žila, jako v seriálu Sex ve městě. Během desetidílné první řady GIRLS, se všechny čtyři mladé dámy snaží zjistit, co doopravdy chtějí – od života, od mužů, od sebe samých i navzájem. Odpovědi nejsou vždy jasné ani jednoduché, ale jejich hledání je velice kontaktní a neskutečně zábavné.

Takový milý kratičký seriál. No, milý zrovna ne. To přirovnání k Sexu ve městě rozhodně sedí. V seriálu Girls se s tím totiž rozhodně nemažou. Hannah se svým šíleným přítelem, Marnie se svou upejpavostí, Jessa, která se vyspí se vším co potká a nakonec Shoshanna,  buhvíkolika letá panna. Na jednu stranu je ten seriál takový divný, ale za to nejspíš může styl, jakým jsou postavy napsané. Samotné herečky jsou všechny celkem sympatické, i když Hannu jsem občas nenáviděla. Co je ale na tomhle seriálu opravdu dobré je, že i přes to, jak je občas podivný, vás zajímá, co se stane dál. S postavami se okamžitě sžijete a pak jim od obrazovky bezmezně fandíte v jejich pokusech o lepší život. A co víc by si mohl člověk přát? Občas jsem se zasmála, občas zamyslela a odcházím s pocitem naprosté spokojenosti, i když už tenhle seriál nemusím nikdy vidět znovu. To se tak občas stává.

1 komentářů:

Janina řekl(a)...

Od HBO pozerávam seriál Awkward, ktorý sa im veľmi podaril :) Ja som taký seriálový maniak, ale o tomto seriály som ešte nepočula, vyzerá dosť dobre, určite si ho pozriem :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)