První hrob napravo - Darynda Jones

8. 5. 2014

Anotace: Originální „paranormální thriller” plný humoru, napětí a neuvěřitelných zvratů. Charley Davidsonová je soukromá detektivka, moderní žena s běžnými starostmi a problémy. To ovšem jenom na první pohled… Ve skutečnosti se narodila jako bytost s nadpřirozenými schopnostmi, která dokáže vstoupit do světa zesnulých. Zemřelé vidí všude kolem, může se jich dotýkat a oni jí pomáhají s řešením případů. Všechno je o to složitější, že vyšetřovatelku sleduje tajuplný muž, „syn Satanův”, jehož šarmu Charley nedokáže odolat. Kdo je ten záhadný hrdina, o kterém se jí zdají sny plné vášně? Je vůbec živý, nebo je mrtvý? A co by se stalo, kdyby mu podlehla?

Originální? Plný humoru? Napětí? To si trochu fandí, ne? A kde jsou ty neuvěřitelné zvraty? Protože já si žádných nevšimla.
Charley je smrtka. Duše za ní chodí a ona jim pomáhá projít do světla. Předtím si ale pěkně vyslechne, kdo je zabil, aby pomohla svému strýci, který pracuje v oddělení vražd. Momentálně dělá na případu tří zavražděných právníků, kteří jí stejně nemůžou pomoct, protože ani jeden z nich svého vraha neviděli. Je to o to podezřelejší, že všichni tři pracovali v jedné firmě. Charleyinu pozornost ale neustále rozptyluje tajemný milenec, který se jí vkrádá do snů a teď už se ukazuje i ve dne. Co je zač? Co po ní vlastně chce?
První hrob byl vážně velké zklamání. Čekala jsem něco milého a vtipného a dostala jsem něco ne přímo nudného (ale blížilo se to) a zamotaného. O tom případu, který vyšetřovali, bych vám neřekla vůbec nic. Ne, že by to bylo tak nepochopitelné, ale Charley zároveň pořád řešila toho týpka ze snů a ten mě zajímal o dost víc, takže jsem se na ostatní části knihy tak moc nesoustředila. Nakonec se ukázalo, že rozuzlení téhle záhady není zase až tak zajímavé, protože tou dobou už mi bylo úplně jedno, jestli je živý nebo mrtvý nebo zakletý a čekající na polibek od krásné princezny. Vážně, bylo mi to dost jedno. Autorka mi totiž nějakým záhadným způsobem dokázala všechny postavy i zápletky tak znechutit, že jsem dočítala už jenom tak nějak ze setrvačnosti.
Je to škoda, protože potenciál to mělo, to ne že ne. Jenomže ten potenciál byl využit tak možná na 20%. Zbytek ležel ladem a zapomenut, zatímco Darynda se prala s rozhodnutím, jak moc erotická by ta kniha měla být a jak ze sebe vymáčknout ještě jeden rádoby vtipný bonmot. Prostě ne, nepovedlo se to. A i když to nebylo vyloženě špatné, očekávání byla vysoká, takže výsledek vidím o to hůř. Nakonec jsem se rozhodla podívat se na to objektivně a zakotvila jsem na průměrném hodnocení, ale věřte mi, kdybych to brala z pohledu mých očekávání, nedostala by tahle kniha ani půl hvězdičky. Jak říkám, je to škoda.

  

4 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Tento díl budu mít za chvíli doma. :) Četla jsem druhý díl prvně, a tak jsem zvědavá na tento. :D Jo jsem divná. :) Ale tato série vypadá, že bude super. :)

Bastera řekl(a)...

Haha, když čtu Tvoje recenze, vždycky si říkám, sakra já jsem nějaká moc mírná :D

Anonymní řekl(a)...

Upřímně už jen ta anotace mě trochu děsí, ta obálka by mě odradila stoprocentně, na druhou stranu je to docela zajímavá kniha. :D

Rachel Roo řekl(a)...

tyjo ty boty co má na obálce jsou fakt hustý :-D dobrá recenze, asi si knížku nepřečtu, díky za ušetření času :)

roo.rachel.1987@gmail.com
SOUTĚŽ O ODZNÁČKY A KNÍŽKU
http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)