Dospěj! - Ben Brooks

4. 11. 2014

Anotace: Kdo říká, že mladým je mládí k ničemu? Jasper má ruce plné práce. Končí střední školu, zkoušky na krku, matka má na něj přehnané nároky, každý týden musí navštěvovat psycholožku (které navíc od A do Z lže), na chatech je to samá prostitutka, na YouTube samé záznamy sebevražd a jeho kámoši se cpou horem dolem drogami a nalévají levným alkoholem… a navíc je jeho otčím nejspíš vrah a holka, co se s ní vyspal (jen jednou a to v totální opilosti), nejspíš čeká mimino... Jak to má asi tak všechno zvládnout?

Jasper je ožrala a feťák a ještě navíc je posedlý sexem. To všechno je ale v téhle knize v pořádku, protože je náctiletý, a tak se mají přece téměř dospělí lidé chovat, ne?  Navíc nesnáší přítele své matky, takže si vymyslí šílenou teorii, že je Keith vrah. Na obálce píšou, že budeme chrochtat smíchy, jenomže u mě se nic takového nekonalo. Spíš mi celá kniha Dospěj! přišla trapná a místy smutná. 
Takhle opravdu někdo žije? A myslí si, že je to v pořádku? Jediné, za co mohu autora pochválit, je jeho upřímnost. S nějakým zastíráním faktů se skuteně nenamáhá, takže pokud chcete vědět, jak často sedmnáctiletý kluk masturbuje a na co při tom myslí, tak tady máte možnost. To je ale skutečně jediné pozitivum, a i tak je to sporné. 
Tahle kniha se mi prostě nelíbila a ačkoli jsem se vážně snažila, prostě jsem jí nedokázala dočíst. Je to škoda, protože podle anotace a ohlasů jsem se na ní vážně těšila. Inu, co se dá dělat, další zklamání z levných knih. Možná bych se příště měla držet nakupování knih, protože je skutečně chci a ne jen proto, že jsou levné.



2 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Já Dospěj četla a mě se to moc líbilo, sice to mělo trochu depresivní účinek občas, ale mě to sedlo, i jsem se dost pobavila, jestli si správně pamatuju. Ale je fakt, že tento typ knihy vážně nesedne každému :)

yuki řekl(a)...

Mne sa tiež Dospěj páčila, dosť som sa aj nasmiala.. hlavne mi to pripomenulo vlastnú pubertu :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)