Lola a kluk od vedle - Stephanie Perkins

26. 11. 2015

Anotace: Začínající návrhářka Lola Nolanová nevěří na módu… věří v kostýmy. Čím výraznější outfit, čím třpytivější, čím zábavnější, čím divočejší – tím líp. Ale Lola je přes neskutečné modely také hodnou dcerou a kamarádkou s velkými plány do budoucna. Všechno je perfektní (včetně jejího sexy přítele rockera), dokud se do sousedství nevrátí obávaná dvojčata Bellova. Calliope a Cricket. Hlavně Cricket, nadaný vynálezce, který zrovna vystoupil ze stínu vlastní slavné sestry. Cricket, který by se moc rád vrátil do Lolina života. Lola teď dumá, jak se poprat s city ke klukovi od vedle… a vypadá to na dlouho!

Lola je divná. Ne, to zní ošklivě. Lola je svá. Je to mladá dívka, která každý den vyráží do světa v novém kostýmu a dokonce si změnila i jméno, protože to její bylo nudné a obyčejné. Má skvělého přítele, skvělé, i když trochu otravné rodiče, po škole má skvělou brigádu se svými skvělými kamarády, prostě všechno je pro ni fajn. Až na to, že její rodiče neschvalují jejího přítele, což je ale naprosto normální a bez této drobné komplikace by její život byl až příliš dokonalý. Jenomže tohle všechno se začne kazit, když se do domu vedle vrátí jeho původní obyvatelé - rodina Bellových se svými dvěma dětmi. Jak je možné, že je Cricket, Lolina první láska, snad ještě hezčí než dřív? A co když ani ona jemu není tak úplně lhostejná?
Stephanie Perkinsová opět nezklamala. Není to sice tak dobré jako Polibek pro Annu, ale i tak mě Lola a kluk od vedle strašně bavila. Nenáročné, milé čtení, které chytne a nepustí. I když je Lola ve svém životě spokojená, stejně fandíte Cricketovi, který je prototypem dokonalého kluka (alespoň z pohledu naší hlavní hrdinky). Lola sice má přítele, ale když Cricket se k ní hodí o tolik víc. Jak to, že to tak dlouho odmítá uznat? Proč není konec už po dvaceti stranách, kdy se znovu shledají a všem čtenářům je okamžitě jasné, že tihle dva prostě patří k sobě? Já jsem samozřejmě ráda, že je ta kniha o něco delší, ale jejich osud je tak jasný, že to snad ani nebylo potřeba. Tedy jestli chápete, jak to myslím.
Ani nevím, co k tomu dodat. Pokud se vám líbí YA contemporary, pak je tohle naprostá nezbytnost ve vaší knihovně, a i když se jedná o volně navazující sérii, nemusíte knihy nezbytně číst ve správném pořadí. Pokud se vám Lola dostane do rukou jako první, klidně s ní můžete začít a až postupně se propracovat k Anně a Isle, což je třetí díl. Já se na koupi Isly rozhodně brzy chystám, protože až tahle kniha odezní, budu nutně potřebovat další dávku. Jenom nevím, co budu dělat potom.. Ano, je to pitomoučké, je to předvídatelné a jsou to tisíckrát ohrané příběhy, ale když ono se to tak strašně dobře čte! Rozhodně vřele doporučuju hned běžet do knihkupectví.

 

1 komentářů:

Tereza Eliášová řekl(a)...

Hezká recenze :) A těš se na Islu, jestli se ti Anna líbila, tak na konci třetí knížky budeš chrochtat blahem, za to ti ručím :D

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)