Krevní pouto - Patricia Briggs

7. 7. 2015

Anotace: V dnešní době vládne světu věda, která zakazuje upalování, topení nebo veřejné lynčování čarodějnic. A průměrný zákona dbalý občan se naopak nemusí bát příšer ve tmě. Někdy lituji, že nejsem průměrný občan… Mercy Thompsonová má přátele na hlubokých místech – a v temnotě. A teď jednomu z nich dluží laskavost a souhlasí, že pomůže příteli Stefanovi předat vzkaz jednomu z upírů. Ale tento upír není obyčejný – a stejně tak démon, který v něm přebývá…
Druhá kniha s Mercedes Thompsonovou v hlavní roli.
  
Mercedes se opět ne vlastním přičiněním dostává do potíží. Do města přijede vražedná kombinace v jedné osobě. Mág, démon a upír. Upíři sami o sobě jsou už tak dost špatní, ale když některého z nich posedne démon, vznikne něco ještě mnohem horšího. Démon zabíjí nejenom pro jídlo, ale hlavně pro zábavu. A že ho to opravdu hodně baví...Jenomže co zmůže malá, slabá Mercedes tam, kde si upíři nevědí rady? A jak vůbec něco takového zabít? 
Série Mercedes Thompson je jedna z těch lepších urban fantasy. Je to zábavné, akční, dobře napsané, se sympatickými postavami, u kterých vás vážně zajímá, jestli umřou nebo budou žít. Na druhou stranu je to pořád jenom urban fantasy, takže žádné veledílo nečekejte. Přes veledíla jsou tu potom jiní, že ano. 
Tentokrát je kniha zaměřená víc na upíry než vlkodlaky, takže se člověk zase o Patriciině fantasy světě dozví o něco víc, i když kromě postavy samotné Mercedes a kombinaci démonů s upíry, to není nic převratného nebo originálního. Co taky vymýšlet na tohle téma. Zaběhnuté systémy fungují bez větších nelogičností a toho je třeba využít. Na druhou člověka, schopného proměny v kojota, jen tak někde nepotkáte, takže je to alespoň okořeněné něčím novým. Patriciiny knihy se mi obecně líbí, baví mě, můžu u nich vypnout a Krevní pouto nebylo výjimkou. Rozhodně si pořídím další díly a už teď se na ně těším.

 

1 komentářů:

Já řekl(a)...

To má tak hnusnou obálku, že nebýt tolika hvězdiček, normálně to přeskočím. Tak dobře, já si ji přečtu :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)