Dead like me

16. 5. 2013

Popis z CSFD: Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při pauze na oběd poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavně se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb...

Jaké by to asi bylo v 18ti letech zemřít, ale zůstat na zemi a dál vést téměř stejný život? Jedinou změnou je, že tentokrát vypadáte maličko jinak a jako hlavní náplň dne odebíráte duše z těl lidí, kteří mají v příští chvíli zemřít násilnou smrtí. Odpověď na tuhle otázku brzy získá George, dívka, která přesně takovou smůlu měla. Nejen, že zemřela, ale navíc se ani nemůže posunout do posmrtného života, musí zůstat tam kde byla a dál dělat nudnou práci, ze které si navíc odskakuje odebírat duše. A že to není vůbec jednoduché, to snad ani nemusím připomínat. Jak se s tím George vyrovná? A dokáže se odpoutat od svého předčasně ukončeného života?
George je znuděná, otrávená, nevděčná malá holka, která si myslí že je nad vším a nade všemi. Takže když jí Rube začne vysvětlovat, že smrtí její život nekončí, rozhodně nehodlá jen poslouchat a přikyvovat. Rube jí bude muset dát pár pořádných lekcí, aby pochopila, že se smrtí si nemá zahrávat a že má určité povinnosti, které prostě musí plnit. Postupně se ale začne se svojí situací smiřovat, přijmé své "spolupracovníky" za svou druhou rodinu a přestane tak vyvádět.
Jediné, co odmítá pochopit je, že nemá vyhledávat nikoho ze svého původního života. Nemá chodit ke svému rodnému domu, nemá navštěvovat malou sestru ve škole a rozhodně nemá zasahovat do rozvodu svých rodičů. Ona se s tím ale smířit nehodlá a tak celé dvě série pořád leze zpátky za nima a otravuje docela zábavné epizody depresivními vzpomínkami na její dětství. Koho to zajímá? Jinak je to ale docela sranda. Masona a Roxy jednoduše nejde nemilovat, takže i když vám hlavní hrdinka bude připadat chvílemi protivná, pořád se můžete spolehnout na ostatní postavy, že daný díl zachrání. Celkem tedy průměrné hodnocení a lehký povzdech, že tvůrci nevytěžili z obrovského potenciálu seriálu maximum.

3 komentářů:

E_V_E řekl(a)...

Tak toto vyzerá super 8D naozaj lákavo, taký netypický námet 8)

Unknown řekl(a)...

Toto jsem sledovala, docela dobrá oddechovka, protovná hrdinka byla vlastně celkem zábavná :)

Unknown řekl(a)...

Tenhle seriál přímo miluju. Dokonce i Georginu jsem si moc oblíbila. Humor v seriálu mi prostě sedl.

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)