Má zkušenost na VŠ 4

26. 8. 2013


Tak je to konečně tady. Rozhodla jsem se natočit pro vás takové vyprávění o mé zkušenosti na vysoké škole, abyste vy, kteří se na ní teprve chystáte věděli, do čeho jdete. 
Video jsem rozdělila na čtyři části a protože jsou sakra dlouhé, rozhodla jsem se každý den publikovat jednu z nich. Dneska pro vás mám část životě po vysoké škole - hledání práce a pak prostě život.



5 komentářů:

Šárka S. řekl(a)...

Hledání práce se taky bojím :(. Proto se budu hlásit na takové školy, kde bych neměla mít problém po studiu najít uplatnění (i když, kdo dnes nemá problém).

Třeba bych nikdy nešla studovat filosofii. Ve třeťáku jsem ji měla půl roku a opravdu si nedokážu nic horšího představit :D. Zaujal mě ale ten obor knihovnictví. Netušila jsem, že na takovouhle práci potřebuješ VŠ (né že bych to shazovala). Vždycky mě to totiž lákalo, takže alespoň vím, že mi na to nestačí jenom střední. Chtěla jsem se ale zeptat jestli budeš ještě zkoušet hledat jinou práci, právě na tu knihovnici :).

Rusallka řekl(a)...

A kde si si nakoniec našla prácu ? čo robíš ? :) zaujíma ma to pretože v tejto dobe je veľa ľudí čo vyštuduje nejaký obor a potom robí niečo úplne iné :D A nebojíš sa sama v byte ?

A ešte si zabudla napísať tie stránky na ktorých si hľadala prácu :D

Ohana řekl(a)...

Tiw: ta filosofie mě málem zabila a rozhodně hodlám znovu hledat práci ve svém oboru, ale zatím jsem spokojená tam, kde jsem.. Zkusím tady ještě chvíli vydržet a až budu mít nějakou tu praxi, kterou bych mohla napsat na životopis, pak se zase začnu porozhlížet.

Nikee: nakonec jsem skončila úplně mimo můj obor, dělám kancelářskou krysu ve velkoobchodu s léčivy, hraju si tam s fakturama. V bytě se nebojím, i když se vyhýbám sledování a čtení hororů, protože to bych tu pak asi sama nevydržela :)
No vidíš, ty stránky, díky za upozornění. Hledala jsem hlavně na jobs.cz a praceunas.cz, doplním to ještě i pod video. Když jsem pak koukala zběžně i na jiné stránky, tak se tam většinou opakovaly stejné nabídky, takže mi přišlo, že stačí tyhle dvě.

Anonymní řekl(a)...

Úžasná videa. Udělala jsem si celý čtyřdílný 'kurz' najednou a myslím, že byl velmi přínosný. :)

Musím uznat, že jsem nejen trošku, ale zcela vyděšená z představy, že dostuduji a budu tou skutečnou dospělou osobou. Pamatuji si svou hrůzu v sedmnácti při představě narozenin a pocitu upokojení, že osmnáct je stejné jako sedmnáct. Po čase jsem si ale uvědomila, že ta skutečná dospělost teprve přijde a bude horší než teď vyžadovaná zodpovědnost. Možná i proto lidé tak dlouho studují. Ne pro titul, ale ze strachu jak to bude vypadat, až žádná škola nebude. Naštěstí jsem si vysnila obor, který bude vždy nabízet pracovní místa a je třeba ho studovat dlouho (vlastně celý život). Ideál. O:)

eM. řekl(a)...

Tahle videa jsou skvělá! :) A taky přišla v pravou dobu, protože od září nastupuji na vysokou, takže teď beru každý kousek rady, který kde najdu. :D

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)