Wonderfalls

19. 9. 2013

Popis z CSFD: Jaye Tyler (Caroline Dhavernas) je profesionální flákačka. Má sice vysokoškolský diplom z filozofie, ale přesto prodává ve Wonderfalls, což je obchod se suvenýry u Niagarských vodopádů. Bydlí v přívěsu (hlavně proto, aby se mohla vyhnout rodině) a většinou si od ostatních lidí drží odstup. To se ale jednou provždy změní, když na ni začnou mluvit hračky (resp. všechny věci, které mají tvář a to včetně výšivky na zástěře) - tohle totiž opravdu dokáže zkomplikovat život...

Chudák Jaye. Žila docela obyčejný život, dokud na ní nepromluvil ten voskový lev se zkaženou hlavou. Potom už to s ní šlo od desíti k pěti. Nejen, že musela přestat lidi úplně ignorovat, dokonce jim teď musí pomáhat. Pokud jim totiž nepomůže, všechny věci s obličejem do ní budou hučet tak dlouho, dokud se nepodvolí, a pokud ani to nepomůže, může dojít i na smrtelné nehody. A o to přece nikdo nestojí. Kdyby alespoň vyjadřovali své instrukce nějak jednoznačně, jenomže to je samé: "Nech ho jít" nebo "Dělej něco". A to člověku dokáže zamotat hlavu.  
Začneme tím příběhem. Roztomilá plyšová i jiná zvířata vám kecají do života, vy se jim snažíte vyhovět a kolikrát si tím pěkně zkomplikujete situaci. Naštěstí je tu ale oddaná kamarádka, pořádně sympatický barman a poněkud šílená rodina, kteří vám ze svízelné situace vždycky rádi pomůžou, takže to nakonec nedopadne úplně katastroficky. No nezní to skvěle? Co se týče obsazení, tak jsem naprosto spokojená. Od hlavní postavy až po tu nejbezvýznamnější (je to vůbec slovo?) vedlejší udělali tvůrci jednu skvělou volbu za druhou. Jaye i Erica jsem si třeba zamilovala na první pohled a kdo by "nezbožňoval" Jayenina šéfa?
Celkově je to opravdu zábavný, i když občas lehce absurdní seriál a samozřejmě tu nemůže chybět pořádná romantická stránka, tentokrát opravdu povedená. Vážně jsem Jaye a Ericovi fandila. Možná by bylo lepší, kdyby tvůrci udělali víc 20ti minutových epizod, takhle totiž máme jenom 14 čtyřicetiminutovek a vzhledem k tomu, že je to seriál už z roku 2004, v pokračování se neodvažuju doufat. A možná je to tak lepší. Je to prostě taková jednohubka na zlepšení nálady. A mimochodem, tenhle sympatický seriál pochází od tvůrců Pushing Daisies (v češtině velice nápaditě pojmenovaných Řekni, kdo tě zabil). Ještě jsem vás nepřesvědčila? Tak třeba mé dílo dokoná hvězdičkové hodnocení a intro:




2 komentářů:

eM. řekl(a)...

Díky za tip! :) Určitě si ho pustím...cokoliv, co má co dělat s tvůrci Pushing Daisies, je určitě super. :D

Unknown řekl(a)...

Mě se tenhle seriál moc líbí. Je to zajímavej nápad.

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)