Úspěšná smolařka - Meg Cabot

10. 10. 2013

Anotace: Lizzie Nichols má problém. Nejde o to, že by v nejmenším netušila, co si počít se životem, anebo že peníze určené na nájemné roztomilého bytečku na Manhattanu právě utratila za letenku do Londýna, kde hodlá navštívit svého dávného přítele Andrewa… K čemu je plánovat si budoucnost, když to udělala zase? Víte, Lizzie totiž neudrží jazyk za zuby. Nejde o to, že na sebe prozradí kdeco. Ona totiž vybrebentí úplně všechno! Hrozí ji, že zničí vše, včetně šance najít si opravdovou lásku… Musí se pokusit udržet jazyk za zuby, aby zachránila, co se dá.

Lizzie má těsně po škole a vydává se za oceán, konkrétně do Londýna, navštívit na měsíc svého přítele. Hned první den se ale všechno pokazí a ani, když se na to vyspí, nedokáže se Lizzie přesvědčit, aby s ním vydržela po zbytek svého pobytu. Co jiného se dá dělat, než od něj okamžitě odejít a pustit se do nového dobrodružství. Kdo ví, třeba se jí podaří najít lásku v romantické Francii.
Úspěšná smolařka je naprosto dokonalá ukázka lehkého letního čtení. Je to klasický román pro ženy a jako takový se taky čte. Sice od čtvrtky knihy víte, jak to celé skončí, ale vesele čtete dál a otáčíte nedočkavě stránky, abyste se ve své předtuše utvrdili. Meg Cabot je dobrá spisovatelka, což se potvrzuje i v Úspěšné smolařce. Je psaná lehkým, rychlým stylem, žádné dlouhé nudné části s popisy, pořád se něco děje a z postav se vám rozbuší srdce. Já třeba jsem jim naprosto upřímně fandila. Smála jsem se s nimi, bála jsem se, že neskončí spolu a prostě jsem prožívala všechno, co k podobné knize patří. Něco takového zábavného, u čeho bych nemusela moc přemýšlet, jsem přesně potřebovala a to jsem taky dostala. Shakespeare to sice není, ale já jsem stejně naprosto spokojená.
Jediné, čeho se bojím, je, že se takováhle kniha nebude líbit každému. Třeba muž jí s největší pravděpodobností neocení, ale to je tak jediná vada, kterou na Úspěšné smolařce dokážu najít. A koho zajímá, jestli se to bude líbit jiným, když se to líbilo mně, že? Takže pokud si chcete u něčeho vyčistit hlavu a skvěle se pobavit, můžu jen doporučit, ale životní moudra tu rozhodně nehledejte.

2 komentářů:

Janina řekl(a)...

Táto knižka bola dobrá, ale aj tak ju považujem za to najslabšie, čo som od Meg čítala. A to som toho od nej čítala veľa :)

eM. řekl(a)...

Ahoj:) Dovolily jsme si tě nominovat na http://book-lords.blogspot.cz/2013/10/liebster-blog-award.html, takže pokud budeš mít chuť, budeme rády, když se zúčastníš. :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)