Spolupráce s nakladatelstvími

1. 2. 2014

Tiw mi poslala velice zajímavý dotaz: jak navázat spolupráci? Já samozřejmě nejsem žádný expert. Recenze si píšu tak jak chci já a většinu recenzních výtisků jsem dostala v podstatě náhodou. Zkoušela jsem ale i sama nějaké získat, takže s tím mám částečně dobrou zkušenost a o té vám tady povím ve videu. Ještě jednou ale opakuji, že nejsem expert a vyjadřuji jen svůj názor a svojí zkušenost:


11 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Tohle by si měl povinně pustit asi každý.. fakt začínám mím averzi ke všem blogům, které mají 99% knih k recenzi a sami si koupí tak leda časopis. :D A ještě lepší je když je pak prodávají za plnou cenu a není jim to trapné.. (viděla jsem nejmenované blogery na aukru, databázi knih atd.). Pěkně jsi to shrnula. :))

Unknown řekl(a)...

Naprosto souhlasím. Já si o spolupráci radši nepíšu, protože se mi tenhle typ blogerů prostě nelíbí. V tom smyslu, jak už psala Pearl T., ale upřímně bych ji taky přijala.
Jinak dobré a hlavně užitečné video. :)

pampeliskove chmyri řekl(a)...

Díky za zajímavé video!=) Docela mě zajímalo, jak to se spoluprácemi funguje,tak jsem ráda, že jsem si v tom díky tobě udělala jasno.

EM řekl(a)...

Tohle video mi moc pomohlo. :) Byla bych moc ráda kdyby ses koukla na mé recenze a napsala svůj názor. Budu vděčná za každou radu a kritiku. :) Můj blog je emsworldofbooks.blogspot.cz

Unknown řekl(a)...

Moc pěkné video, chtěla bych tě poprosit, jestli by ses nepodívala i na můj blog, mám ho teprve krátce a o recenzní výtisky nestojím nebo tak, protože kvalita těch mých rádoby recenzí je velice malá, spíš si tam píšu, co mě zrovna napadne, takže bych ti byla vděčná za tvůj názor na blog i na recenze - kejbie.blogspot.cz , kdyžtak mi pak napiš na email vecerkovak@atlas.cz děkuji moc :)

Jana CM řekl(a)...

"Navázací" e-mail mě pobavil :-)
Hezké video, pro mne naprosté novinky, já mám obecně problém si o něco říct, takže ani tohle zkoušet nebudu, nicméně kdyby se ti chtělo někdy zkritizovat nějakou mou recenzi, budu ráda a momentálně zvu na soutěž :-)
Jana CM

Unknown řekl(a)...

Moc bezva video :) Jsi hrozně sympatická..a určitě se hodí všechny rady. Taky bych byla moc ráda, kdybys mohla omrknout můj blog a recenze a napsat mi názor :) Díky http://lucysfinearts.blogspot.cz/

Alžběta Široká řekl(a)...

Když jsem si zakládala blog, říkala jsem si (abych tedy byla upřímná), že recenzní výtisky pro mě budou taková meta, trošku. Aby to pak vypadalo seriózněji. Jenže pak se mi to rozleželo v hlavě a říkala jsem si, že nebudu nic lámat přes koleno a rozhodně počkám.
Po čtyřech měsících mi do zpráv na GR přistál mail od redaktora Albatrosu s nabídkou na spolupráci se společností Albatrosmedia, především tedy Albatros, CooBoo a Plus. Na což jsem pochopitelně kývla a v zásadě mi to pokrylo spolupráce, nikomu jsem pak neměla tendenci psát, dost mi to stačilo. Stejně jako ty vidím spolupráci jako jistý závazek, když jsem neplánovaně od Plusu dostala místo jednoho recenzáku pět, dokonce jsem i psala omluvný mail, že recenze budou trochu později, protože nestíhám :D
Pak jsem psala Odeonu (skoro rok od začátku spolupráce s Albatrosem), to byl takový můj sen, jejich knížky mám ráda... Odepsali kladně a tím jsem měla klid. Nemám potřebu nikomu psát, pokud někdo bude mít zájem, ozve se mi, netlačím na pilu a upřímně ani moc nemám zájem, protože vážně nestíhám, ani si neberu recenzní výtisky každý měsíc :)
Pěkné video!

Šárka S. řekl(a)...

Moc ti za tohle děkuji. Snad mi to v budoucnu pomůže. Zatím se do ničeho moc pouštět nechci, protože za a) nemám ještě skoro žádnou základnu recenzí a za b) nebudu mít až do května moc čas. Uvažovala jsem nad tím, že bych napsala pro začátek Fragmentu, ale tam je tolik kontaktů, že vůbec nevím, komu z nich napsat.
Jinak, moje prosba ohledně mých recenzí pořád platí. Byla bych ti fakt vděčná, kdyby jsi se na podívala a řekla svůj názor. Můj email je: svoboda.sarka@gmail.com, takže kdyby se ti chtělo, tak mi pak napiš sem ;).
A ještě jednou díky :)

MarketaM řekl(a)...

Skvělé video :) mám blog přes rok . A díky tobě jsem dostala odvahu a skusila napsat fragmentu :) Byla bych moc ráda kdyby ses podívala na můj blog a skritizovala by jsi mi je , moc by mi to pomohlo :) http://largebookmania.blogspot.cz/

Unknown řekl(a)...

Souhlasím s výše zmíněným, vážně, jak je možné, že jsi tak sympatická? Bez legrace, a plná života :-). I když to asi může znít vlezle a z části proto, že ti sem píši prosbu, tak jasně otravně, myslím to vřele vážně. Ale ehm, abych se nesnažila jen zakecat to, že vlastně taky píši pro ten email, půjdu na to. Chtěla bych tě poprosit, zda-li by jsi mi mohla na tvitkova@post.cz napsat nějaký ten email... Hodně chabé, já vím, ráda bych ale nějakou tu spolupráci s nakladatelstvími navázala, při hledání správných emailů jsem ale štěstí moc neměla. No, tak když tak předem děkuji :-).

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)