Úspěšná smolařka ve velkoměstě - Meg Cabot

1. 7. 2014

Anotace: Lizzie Nicholsová je zpět a tentokrát její podpatky klapají po newyorské dlažbě. Hledá práci, nový byt, své místo na slunci.
Její přítel Luke jí navrhne, aby se k němu nastěhovala, že si budou „užívat“, jak sám říká, a Lizzie ochotně souhlasí a odchází za láskou svého života do noblesního apartmá na Páté avenue, které patří jeho matce. Zároveň se jí podaří najít si dvě zaměstnání, jedno placené a jedno neplacené. Dopoledne pracuje v právnické firmě jako telefonistka a odpoledne se věnuje své zálibě, úpravám značkových svatebních šatů. Všechno je v nejlepším pořádku a život nemůže být růžovější… Jenže Lizzie je mluvka a její otevřenost ji dostává do potíží.

Lizzie se vrátila z prázdnin ve Francii a rovnýma nohama se hned vrhá do dalšího dobrodružství - stěhuje se do New Yorku, aby mohla začít budovat svou kariéru módní návrhářky a "opravářky" starých svatebních šatů. To se lehko řekne, ale hůř provádí. Najít byt za rozumnou cenu není ani se spolubydlící snadné a najít si práci, aby byla schopná platit i tu rozumnou cenu, už vůbec ne. Alespoň na to ale není sama. Má přece svého přítele Luka, který jí navíc zrovna požádal, aby se k němu nastěhovala. Není na to ale příliš brzy? A není to jen první krok k žádosti o ruku? Jak se Lizzie vyrovná s životem ve velkoměstě?
Tahle knížka mě maličko znervózňovala, ještě než jsem se do ní vůbec pustila. V prvním díle si přece hlavní hrdinka našla přítele a mělo následovat "...a žili šťastně až do smrti". Realita, která po něčem takovém následuje, už nemusí být tak růžová a kdo by si chtěl kazit ten šťastný konec z prvního dílu? Když už jsem si ale koupila celou sérii, asi bych ji taky měla celou přečíst. Nebo se alespoň pokusit. Úspěšná smolařka ve velkoměstě mě ale příjemně překvapila. Styl Meg Cabot se prostě nezapře, a i když si nejste jistí, jestli se vám příběh vůbec bude líbit, stejně si musíte každou její knížku zamilovat. Je to opět klasická romantická beletrie určená hlavně ženám, jenom tentokrát místo hledání toho pravého se hrdinka zabývá novým problémem - jak toho pravého donutit, aby jí požádal o ruku.
Jinak je to opět psané lehce a mile, je to takové nevtíravé a nenáročné čtení. I když jsem občas chtěla Lizzie přetáhnout něčím přes hlavu, ale hádám, že to byl účel. Příběh se mi líbil, postavy jsou vlastně pořád stejné (alespoň ty hlavní), a i když se čtenářka musí občas vyrovnat s krutou realitou stahovacího spodního prádla, myslím, že se velice dobře pobaví. Alespoň mě se Úspěšná smolařka ve velkoměstě docela líbila. Shakespeare to sice není, ale před spaním nebo v čekárně u doktora to zabaví stejně dobře.



0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)