Rent

1. 9. 2011

Bohémové (2005)

Oficiální text distributora: Předlohou filmu je Pulitzerovou cenou ověnčená rocková opera Rent, novodobá verze klasické Pucciniho opery Bohéma. Film vypráví příběh skupiny umělců snažících se žít (a platit nájem) v New York East Village na konci 80. let. Filmař Mark, jeho bývalá dívka Maureen, lesbička Joanne, muzikant Roger, jeho nová přítelkyně Mimi, počítačový génius Tom - ti všichni svůj život „měří láskou“, snaží se prosadit a zároveň čelit zrádnému světu peněz a epidemie AIDS. Co všechno se vlastně může v životě několika lidí změnit za 525 600 minut, tedy jeden rok?

Překvapivě málo známý muzikál, který já osobně miluju. Je o skupince lidí, všichni bez peněz, snažící se přežít v NY city. Každý druhý je HIV pozitivní, polovina je gay a mezi nimi Mark. Filmař, který se snaží celou tu skupinu a jejich život v jednom roce zachytit pro svůj dokument. Úžasné písničky, skvěle natočeno, obsazení, které mě osobně naprosto sedí pro každou roli. Co víc si přát? Snad jen vidět původní verzi na Broadwayi. To se mi ale asi jen tak nesplní. Stejně jako vidět třeba původní verzi Bídníků. Ale nevadí. Tahle filmová verze skutečně stojí za to. Chytne vás už od prvních tónů a nepustí. Posuďte sami:


Jedná se o další film bez váhání na pět hvězdiček na CSFD. Jen mi pořád vadí úplný konec. Řekla bych co konkrétně, ale to už by byl spoiler. Takže kdo neznáte, určitě někde vyzískejte, protože tenhle filmový muzikál srdečně doporučuju. :)

1 komentářů:

annejude řekl(a)...

Jeden z mých oblíbených filmů:) Vždy si po něm ještě nějakou chvíli broukám ty skvělé písničky. Je škoda, že se o něm příliš neví, protože se jedná rozhodně o povedený muzikál.

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)