Knižní vzpoura - level 3

27. 11. 2012


Skvělá výzva z dílny Awekki, ve které se všichni snažíme bořit stereotypy. Nikdy vás nenapadlo číst za chůze nebo čichat ke knihám? Tak teď je ta správná chvíle, kdy můžete vyzkoušet něco nového! Budete mít dost odvahy splnit všechny mise a dostat se až na vrchol? 


Účast na knižním veletrhu - letos na jaře jsem vyhrála vstupenku na Svět knihy a samozřejmě jsem jí nehodlala nechat propradnout, takže tuhle zkušenost už mám za sebou. Bylo to úžasné, ale odnesla jsem si poučení pro příšte: nikdy nechodit na veletrh knih bez nadité peněženky, jinak bude člověk odcházet velice smutný. Příště už podobnou chybu rozhodně neudělám :) A o mých zážitcích si můžete přečíst tady.

Čtení při čištení zubů -  neskutečně náročná mise. Chudák knížka byla obalená potravinovou folií a stejně jsem na ní nakonec maličko pasty dokázala stříknout. Neřekla bych, že těch pár minut za to stálo. Příště radši knihu odložím.

Dopisování si s autory - tohle není má pravidelná zábava. Přijde mi, že režisérovi bych taky nepsala, i kdybych jeho film milovala sebevíc, tak proč psát autorovi knihy? Samozřejmě od toho nikoho neodrazuju, tohle je jen můj názor. Ale i tak si mohu tuhle kolonku zaškrntout jako splněnou. Před nějakou dobou jsem totiž četla první kapitoly nové knihy Lucie Adamové, autorky Odstínů života a psala jsem jí, kde jsem našla chyby, co se mi líbilo a nelíbilo, takže myslím, že mám hotovo. Souhlas?

Čtení ve vaně - oblíbená kratochvíle, kterou si jednou za čas dopřeju. Plná vada horké vody, bublinky, rádio a kniha v ruce. Zatím jsem měla to štěstí, že jsem knihu nikdy neutopila (jen prákrát záložku, ale ty jsou lehce nahraditelné). Dřív jsem to dělávala častěji, ale poslední dobou mám většinou čas jen na rychlou sprchu. Inu, lidé se mění. A nejdelší doba, kterou jsem strávila ve vaně s knihou? Přes tři hodiny s pátým dílem Harryho Pottera (zapomínala jsem si i dopouštět teplou vodu, takže jsem to odnesla nachlazením, ale stálo to za to).

Obvykle je ve vaně víc vody a na mě míň oblečení, ale co bych pro své čtenáře neudělala :)
Podtrhávání zajímavých vět - počítá se v učebnicích? Protože tam jsem podobné rebélie dělala opravdu často. V beletrii si ale nepodtrhávám. Většinou si nějakých citátů ani nevšímám, protože jsem příliš zažraná do samotného děje. A když už si všimnu, raději si větu vypíšu, než abych si ničila krásnou knihu.

Tak, další level úspěšně za mnou. Hodnost kapitána je má!

4 komentářů:

Rodaw z Knihánkova řekl(a)...

To s tou vanou.. to je teda dobrý :-DD Je vidět, že knihy opravdu miluješ :-)

E_V_E řekl(a)...

To čistenie zubov nebolo najľahšie ani pre mňa 8D

Bastera řekl(a)...

Já při čistění zubů čtu snad pokaždé :D A s tou vanou je to vtipný, jo u Harryho já jsem zapomněla jít spát a druhý den šla na zkoušku :D :D :D

Ohana řekl(a)...

Bastera: jak to sakra děláš? já to téměř nedokázala :D
jo tak se čtením před zkouškou už mám taky svoje zkušenosti. Loni jsem o zkouškovém četla všechny tři díly Hunger games a to teda nebyl dobrý nápad..

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)