Posuď knihu podle obalu #5

30. 11. 2012


Tohle meme je dobře známé, takže předpokládám, že nemusím vysvětlovat o co jde a vděčíme za něj Syki z Knižního doupěte.

J. K. Rowling - Harry Potter a kámen mudrců

Anotace: Až do svých jedenáctých narozenin si o sobě Harry Potter myslel, že je jen obyčejný chlapec. Pak ale dostal soví poštou dopis, kterým byl zván ke studiu na prestižní soukromé Škole čar a kouzel v Bradavicích, a jeho život se rázem proměnil. Leccos se dozvídá o minulosti svých zemřelých rodičů, získá pár dobrých kamarádů, naučí se mistrovsky hrát famfrpál a kvůli Kameni mudrců podstoupí smrtelný souboj se zloduchem Voldemortem...

Můj názor: Nebýt tohle Harry, mám pocit, že by se téhle knihy nikdy nikdo ani nedotkl. Vážně, proč mu neudělají hezčí obaly? Je sice hezké, že tam narvali úplně všechno o čem první díl je - máme tu famfrpál, tříhlavého psa, jednorožce, les i hrad, ale uvítala bych spíš, kdyby udělali něco jednoduššího a stylovějšího. A ten název a jméno autorky? Proč, bože, proč? Když to srovnám s dospělými obaly od Bloomsbury, můžu jedině zaplakat.


Jediné, co mě uklidňuje je, že nikde ve světě jsem neviděla dětský obal Harryho, který by se mi líbil. Vážně, proč tu knihu nedokáže nikdo nějak úctyhodně vystihnout na obálku?

4 komentářů:

E_V_E řekl(a)...

Tak s týmto súhlasím, tie obálky sú veľmi divné, ale tak potom, keď nabrala série popularitu, už nezmenili obálky...

Ohana řekl(a)...

Já právě nechápu proč je nezměnili. Stmívání taky mělo obálky dost o ničem a když se trochu víc proslavilo, totálně je změnily na ty krásné černé. Proč to nemohli udělat pro druhou nejprodávanější knihu (nebo sérii) světa. Myslím, že nové obaly by nikoho moc nezmátly.

Lenka řekl(a)...

Nikdy predtým som sa nad tým nezamyslela, ale máš pravdu - tie obálky sú hrozné.... ale na druhej strane ma fascinuje predajnosť Harryho aj napriek obálkam :)
(a mne sa nepáči ani obálka od Bloomsbury)

Tvidatko řekl(a)...

Nad obálkou Harryho jsem nikdy nějak nedumala, dostala jsem ho hned po té co u nás vyšel ještě jako děcko a myslím, že kdybych v té době dostala Bloomsbury obal, tak se na něj šklebím :D Takže mám český sentimentálně ráda, přestože vím, že není dokonalý :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)