Survivor

29. 11. 2012

Oficiální text distributora: Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách.


Nejlepší reality show na světě! Tedy ta originální americká verze. Po dalších jsem se nepídila, takže budu mluvit jen o ní.
Survivor je pravděpodobně ta nejoblíbenější reality show a já se vůbec nedivím. Pokud ho neznáte (o čemž pochybuju), povím vám o co v něm jde. Skupinka lidí je rozdělena na dva kmeny, vyslána kamsi do divočiny s minimem prostředků. Musí se naučit spolu žít, postavit si úkryt, rozdělat oheň, občas nedostanou nic k jídlu a živí se pouze lovem zvířat nebo sběrem ovoce, jindy dostanou alespoň rýži. Zároveň každých několik dní bojují ve výzvách o odměny a imunitu pro celý kmen. Kmen, který imunitu nemá musí jít vyřadit jednoho se své skupinky a připravit ho tak o šanci na výhru milionu dolarů. Později ve hře se kmeny spojí a výzvy začnou být o individuální odměny a imunitu. Hra se mění, lidé se snaží dostat dostatek hlasů na svou stranu, aby mohli diktovat, kdo vypadne příště a ochránili tak svou pozici ve hře. Posledních několik trosečníků ale zůstává ve hře jako prota pro konečné rozhodnutí kdo vyhraje. Je tedy velice důležité se jich sice zbavit, ale tak, aby vám stále byli ochotní dát nakonec hlas.
Geniální sociální hra, ve které můžete pozorovat lidi v neskutečných podmínkách, pod neustálým tlakem a navíc soupeřící ve fyzicky náročných výzvách. Dokázali byste to? Já rozhodně ne. Ale strašně mě baví to sledovat. Ty podrazy, lži, hloupé i odvážné tahy ve hře, kde vás jediná chyba může stát "život". Survivor už má 25 sérií, přičemž ta poslední stále ještě běží. Každá série je jiná. Mění se místo, podmínky, lidé, výzvy i pravidla. Rozhodně to nikdy není nuda a sledovat, čeho všeho jsou lidé schopní mě nikdy nepřestane bavit. Lidská povaha je skutečně fascinující.

1 komentářů:

Lenka řekl(a)...

Ano! Survivor mě taky fascinuje a podle mě je to ta nejlepší reality show. :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)