Bylo nebylo #55

30. 12. 2012

Tak, a další rok je zase v háji. No chápete to? Já tedy ne. Každopádně konce světa jsme se nedočkali (i když jsme mu dali ještě týden navíc, kdyby se náhodou jen zpozdil), a tak se opět hlásím s rubrikou Bylo nebylo. Tentokrát se v úvodu nebudu moc vykecávat ono totiž ani není moc co říct, můj život sestává poslední dobou jen z práce a zase práce a v práci budu i zítra, takže na mě myslete. A rozhodně chystám video do rubriky Co je nového, letošní Vánoce totiž opravdu stály za to. Tak, ale zpět k věci:

Catherine Fisher - Inkarceron

Anotace: Sedmnáctiletý Finn denně bojuje o život v Inkarceronu, obrovském vězení, které má vlastní inteligenci a krutě s ní střeží tisíce vězňů. Finn si je díky znamení na ruce jist, že se zde nenarodil jako ostatní, ale přišel Zvenčí. Claudia je dcerou Správce Inkarceronu a má se vdávat; nenáviděný princ jí byl nastrčen mocichtivou královnou. Panuje totiž navenek středověká Doba – supermoderní svět se zastavil a dobrovolně se zbavil vší techniky v zájmu míru. Claudia i Finn jsou vězni svých světů – jenže vše se změní, když naleznou křišťálový klíč, který jim umožní spolu komunikovat.

První věty: Finna srazili tváří k zemi a připoutali ke kamenným kvádrům hlavní tranzitní cesty. Ruce mu roztáhli do stran a zatížili okovy tak masivními, že mohl sotva pohnout zápěstím. Kotníky mu ovíjely propletené smyčky železného řetězu, přikovaného ke kruhu v dláždění. 

No nezačíná to zajímavě? Já myslím, že rozhodně ano. Už jsem totiž skoro na konci a musím říct, že zatím nemám jedinou výtku. 
Občas si skoro přeju, abych si knížky nevybírala tak dobře. Přecejen snáz se píšou kritické recenze, než pořád dokola opakovat jak strašně se mi všechno na knize líbilo. Nenudí vás to trochu? Mě totiž ano, ale co se dá dělat, holt mám asi dobrý čuch na to, co se mi bude a nebude líbit. Taky někdy přemýšlíte nad takovými věcmi, nebo to zase jenom já?

4 komentářů:

Lenka řekl(a)...

Už se na Co je nového těším. :)) Hodně štěstí v práci, já mám ještě pár dní volna, ale učit se taky musím začít už teď. ;)

Stene157 řekl(a)...

Tak to jsme na tom podobně,taky mám nějaký šestý smysl na vybrání knih,které mi sednou.Až na pár výjimek,ale to už jsou doopravdy jen výjimky. ;D

Anonymní řekl(a)...

Inkarceron je podle mě úžasná kniha, stejně tak i druhý díl. Ale možná je to jen z důvodu, že jsem o poznání mladší než ty(vy?)

Ohana řekl(a)...

Lenka: díky, doufám, že nezklame
Stene157: tak to přeju, ať se strefuješ stále častěji :)
Anonymní: mě se taky moc líbil a na vykání si na mém blogu nehrajeme

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)