Co je nového - Listopad 2012

1. 12. 2012

 

PROSINEC!!! Předpokládám, že jste si všimli, ale kdyby náhodou někdo nevěděl, dneškem začal Prosinec. Víte co je prosinec? Prosinec je měsíc Vánoc. A já Vánoce jednoduše miluju, takže ze mě ohledně prosince nedostanete ani jedno negativní slovo. Každopádně. Listopad skončil a to znamená, že se vám všem musím zase pochlubit s novými přírůstky do mé skromné knihovničky. Tedy nemusím, ale já to dělám ráda a navíc jsou tyhle články vždycky velice oblíbené, takže proč ne, že? Tenhle měsíc vás ale trošku zklamu, protože nebude video. Důvodů je hned několik:

1) mám opravdu málo knih a nepřijde mi smysluplné točit dvouminutové video

2) jsem přijela domů po celém týdnu zase až včera v pozdních odpoledních hodinách a tudíž už byla tma a kdybych měla točit video až dneska, tak ho nahraju nejdřív zítra ráno, což se mi vůbec nechce, protože bych vám neměla co říct v sobotu a pak v neděli by tu byly články dva. 

Takže to uděláme následovně. Já se v rychlosti podělím o těch pár novinek a příští měsíc vám to vynahradím, protože mi přijde první výplata a navíc budou Vánoce a navíc zase už budu doma a ne někde přes půl republiky na zácviku, takže bude zase o maličko víc času na čtení, takže si budu moct říct zase o nějaké ty recenzáky, které jsem tenhle měsíc vynechala takřka úplně, protože prostě nebyl čas. Příští měsíc by tedy měl být velice bohatý co se množství nových knih týče, takže video bude dlouhé a náročné a navíc nějak vymyslím, jak ho udělat sváteční. Prostě budete se mít na co těšit. Odpustíte mi tedy tenhle měsíc? Nic jiného vám stejně asi nezbyde, což? No tak dost vykecávání se a jdeme na to:


Na první fotografii vidíte všechny knížky, které jsem si tenhle měsíc pořídila. Ano, obvykle jsou fotografie rozděleny podle původu, ale tenhle měsíc to bude maličko jinak. 
První nahoře je Modrá jako safír. Tu jsem si koupila v jedné z akcí Albatrosu, kdy mají poštovné zdarma a samozřejmě jsem ji hned přečetla. Byla stejně skvělá a úžasná jako Rudá, takže tohoto nákupu rozhodně nelituju a navíc je tááááááák krásná na poličce. (Mou recenzi najdete tady.)
Dále je tu Oddaná manželka, recenzák od Ikaru. Opravdu dobrá kniha pro dospělejší čtenáře, za kterou jsem neskutečně vděčná. Recenze už na blogu také nějakou dobu visí, takže si ji můžete samozřejmě přečíst, abyste zjistili o čem tahle kniha je a jak moc se mi líbila.
A nakonec tu máme knihu Poslední z létajících pirátů. Tohle byl naprosto náhodný dárek od mé mamky a já jsem z něj naprosto nadšená. Jenom kdyby to nebyl už pátý díl navíc ze série, jejíž první díly už nejsou v prodeji ani u jejich nakladatelství. Ale vypadá to naprosto skvěle. Kniha je ilustrovaná a k tomu ta anotace...prostě asi neodolám a přečtu si ji, i když jsou první díly v nedohlednu.

Anotace: Má Světakraj ještě naději, že v něm zavládnou lepši časy?
Hrdinou pátého dílu Kronik Světakraje je nesmělý podknihovník Vránek. Žije pod ochranou učených knihovníků ve stokách pod Dolním Městem, ve stínu Nového Svatého Fraxu. Celý Světakraj totiž ovládli zlopověstní Strážci noci, a kdo se s nimi odmítl spojit, musí se skrývat. Knihovníci vyšlou Vránka do Akademie v Jezerním Přístavišti, ale než se tam dostane, čeká ho nebezpečná pouť přes Močál a Soumračné lesy. Po mnoha útrapách dorazí až do Hvozdu na sněm bručivědů a setká se zde s legendárním kapitánem Snítkem, posledním z létajících pirátů. Když se od něj Snítek dozví, že jeho domněle mrtvý přítel Kapulčík žije, ale vězní ho Strážci noci, vydá se ho s Vránkem zachránit..

Je to sice pro malé děti, ale řekněte, nezní přímo skvěle? :)

Tak, to je pro tenhle měsíc opravdu všechno. Sama se divím, ale tak když jsem vždy v týdnu byla někde mimo domov, vracela se až v pátek a v pondělí v pět ráno zase odjížděla, a to prosím po celé tři týdny, to se pak knihy těžko nakupujou. Vážně ale doufám, že příští měsíc bude o hodně lepší. Jinak mě z abstinenčních příznaků snad klepne. No, uvidíme.
A nakonec ještě zmršený záběr na všechny knihy pohromadě:


5 komentářů:

Rodaw z Knihánkova řekl(a)...

Proč není video?? :((
Článek je taky skvělý, ale já se těšila na video :P :D

Ohana řekl(a)...

Jak říkám, video jsem nestíhala tak, aby mi článek vyšel krásně na sobotu. Ale slibuju, příští měsíc zase bude :)

E_V_E řekl(a)...

ach, Modrá jako safír 8_) to chcem!

Bastera řekl(a)...

Já Tě naprosto chápu, taky vůbec nestíhám nic :) Jaký zácvik děláš? Tedy spíš do jaké práce? Jinak Rudou jako rubín bych taky chtěla přečíst, ale musím si počkat až po Vánocích bude troška peněz :)

Ohana řekl(a)...

Bastera: bohužel mé vysněné knihovnictví nevyšlo, protože prostě nejsou místa, takže budu dělat ve velkoskladu léčiv kancelářskou krysu - práce nudná a navíc špatně placená, ale jsem za ní i tak moc ráda :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)