Posuď knihu podle obalu #8

28. 12. 2012


Tohle meme je dobře známé, takže předpokládám, že nemusím vysvětlovat o co jde a vděčíme za něj Syki z Knižního doupěte.

Matt Haig - Radleyovi: Upíři odvedle

Anotace: Zdá se, že manželé Radleyovi, lékař Peter a jeho žena Helen, žijí naprosto normálně – bydlí na poklidném anglickém předměstí v krásném domě, klábosí se sousedy, navštěvují pravidelný čtenářský kroužek a zažívají obvyklé krize manželského páru středního věku. Jejich dospívající děti, Klára a Rowan, prožívají své teenagerské bolístky, stud a zlobu stejně jako většina jejich vrstevníků. Ale přece je na Radleyových něco zvláštního. Proč kolem jejich domu utichá zpěv ptáků a bzukot hmyzu? Proč se všichni členové rodiny pečlivě mažou opalovacím krémem 60+?

Můj názor: Tahle obálka je dokonalou ukázkou toho, jak jednoduše lze vyjádřit obsah knihy, aniž by člověk prozradil příliš mnoho. Kostkovaný ubrus s muffinem na talířku - dokonalá ukázka obyčejnosti, na druhou stranu z muffinu teče krev ze dvou očividně upřích kousnutí. K tomu máme jednoduchý design názvu knihy v podobě jmenovky na dveřích a podtitul spolu s názvem autora už jen celek nenápadně doplňují. Jediná výtka, kterou mám je, že bych jméno autora ponechala také bílé. Takhle už máme v těch názvech trochu moc barev a celkový dojem to maličko ruší. To je ale jen nenápadný detail, který nemusí vadit každému. A opravdu se mi líbí i ostatní obálky, kterými se tahle kniha může pyšnit:


No nejsou krásné? Každá je jiná a přitom každá je tak dokonale symbolická. Kterou byste si vybrali vy?


1 komentářů:

Stene157 řekl(a)...

Ta obálka mě navnadila a anotace ještě snad víc.Rozhodně doufám,že si ji co nejdříve přečtu. ;)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)