Red Dwarf

12. 12. 2012

Oficiální text distributora: Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku.

:D tenhle seriál je prostě úžasný. Ano, je opravdu starý a je to na něm vidět. Ano, je spousta lidí, kteří ho nikdy milovat nebudou. A ano, kvalita postupně opravdu klesá, ale kruci, když už se jednou na Dwarfa podíváte a zamilujete si ho, ani ty nejhorší vtipy by vás od něj už neodradily. Je přesně o tom co tvrdí volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Celá posádka obrovské lodi zahynula, loď nerušeně letěla dál a lodní počítač zatím čekal, až se hodnota ozáření sníží natolik, aby mohl vypustit jediného přežívajícího člena posádky ze stáze (komora, ve které neplyne čas). Lister tedy katastrofu přežil a teď žije na prázdné lodi spolu s hologramem Rimmera, člověka, se kterým se naprosto nesnese a Kocoura, humanoida, který se vyvinul z kočky (stejně jako my z opic). Později v hlubinách vesmíru naberou ještě robota Krytona a samozřejmě důležitou roli má Holly, lodní počítač. Trpaslík tedy pluje vesmírem zhruba směrem k domovu, kam se stejně nemůže posádka dostat živá a jeho obyvatelé si krátí čas, jak jen můžou. 
Pokud jste fanoušky starého dobrého britského humoru (a to "starý" myslím doslova, trpaslík pochází z roku 1988), Trpaslíka už znáte a pokud vám čirou náhodou zatím jeho existence unikala, teď už nebude. Nerada mluvím o komediálních seriálech, protože vtipnost se vysvětlit nedá. Dá se ale ukázat, tak co třeba hned kousek prvního dílu?


Není to skvělé? Věřte, že je. Víc se o Červeném trpaslíkovi vyjadřovat nehodlám. Jen ještě řeknu, že je to jeden z mála seriálů, které sleduju v českém znění a vůbec ale vůbec mi to nevadí. Tak dobrý je.

4 komentářů:

Martin řekl(a)...

Co k tomu říct víc. Opravdu skvělý seriál, který neomrzí. Já viděl prvních osm sezón. Jinak je jich celkem deset. Ale poslední u nás ještě neměla premiéru.

Ohana řekl(a)...

Já třeba desátou sérii taky neviděla a asi se na to ani nechystám. Bojím se, že to už nebude ono a že mi to mé nadšení hodně zchladí..

azraelka řekl(a)...

Červeného trpaslíka miluju :D

Můžu ti dát tip na seriál?
Freaks and Geeks (1999), u nás to kdysi dávali jako Machři a šprti. Má jenom 18 dílů a možná poznáš doktora Sweetse z Bones jako třináctiletého puberťáka.

Ohana řekl(a)...

Páni díky, tenhle seriál ještě neznám, ale rozhodně ho zkusím.

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)