Postcrossing #11

17. 1. 2013

11, krásné číslo nemyslíte? Proto si myslím, že je čas na nějaké krásné pohlednice. A tentokrát mám i trochu z čeho vybírat. V prosinci jsem totiž obdržela pohledů hned několik a ráda se s nimi pochlubím. Navíc jsem trochu rozšířila svůj profil na postcrossingu, takže teď už tam není jen "mám ráda černobílé fotografie". To bylo maličko strohé. Teď tam je:

Hi, I really dont know what to say about myself that would be relevant here except for my postcard preferences. I'm 22, I just started working for the first time and in the little free time I have I love to read, watch TV shows and movies and write about them on my blog.
I really love black&white pictures :)
I would love to get birthday cards around the end of June and Christmas cards in December.
I like unusual cards, old photos, cats and architecture.
If you can send me anything that has to do with books in general, Harry Potter or Doctor Who, I will love you for ever.
Please, don't send me anything with insects on it. I hate even butterflies, so nothing like that.
Write me anything you want, I would love to read about you, your country, what you had for dinner or even about weather. I really don't care, I will read anything. If you want to write something in your native language and translate it, I will enjoy that.
Thank you for any postcard you'll decide to send me and have a nice day, everyday :) Happy postcrossing

To je maličko milejší, ne? I když když to tak po sobě čtu, zdá se mi, že některé věci nejsou úplně správně napsané. Nevadí, hlavně že mi lidé rozumnějí, protože se to hned projevilo na pohlednicích, které dostávám. A teď už se na ně podíváme, ne?


První pohlednice je ještě z doby před změnou profilu, takže je na ní ten nechutný šnek, ale tady mi ani tak moc nevadí, když se nesoustředím na ten pocit, že vám šnek leze po nose. Fuj, úplně jsem se otřásla, jen na to pomyslím. Jinak tahle pohlednice přišla z Dánska a slečna na ní píše, že bydlí v krásné vesničce plné starých domů. Předpokládám, že tam lišky dávají dobrou noc a šneci lezou lidem po nose. Idylka, nemyslíte?


Krásná malá pohlednice z Ruska. Z Ruska obvykle dostávám strašně barevné a překombinované pohledy, ale tenhle je vážně krásný. Navíc je to první pohled, který slečna Svetlana přes postcrossing posílala.. Musím říct, že rozhodně vybrala dobře.


Znáte někdo tuhle paní? Protože je to údajně spisovatelka Colette. To jméno mi bohužel nic neříká, ale fotografie je to rozhodně zajímavá. A navíc tenhle pohled přišel z Irska, což je tuším první z téhle krásné země, takže další plusový bod.


Další krásný pohled z Finska. Není rozkošný? Miluju kočky, miluju knížky a miluju černobílé fotografie. Prostě dokonale vybraný pohled. Pohled se překvapivě jmenuje "Kotě mezi knihami". Mira, která mi pohled poslala, píše, že miluje kočky a že momentálně má dvě, ale až bude straší, chce být "crazy cat lady" (to se vážně nedá přeložit, ale určitě víte, co tím myslí).


Tenhle pohled dorazil z Holandska a povězte mi, není prostě nádherný? Anita píše, že v u nás byla už dvakrát, navšívila Prahu a místo, které nedokážu rozluštit a pojede sem zase na prázdniny. Navíc píše, že miluje slovo "pozor", které se Holandsky řekne pas op. Člověk se naučí něco nového každý den, že?


Tahle krásná a opravdu zvláštní pohlednice dorazila až se Singapuru. Opravdu netuším co se mi na ní tak líbí, ale hned jak jsem ji viděla, jsem si jí zamilovala. A přitom je tak divná. Všímáte si, že ta paní má jen jednu nohu? Zvláštní náhoda. Mě se ale vážně líbí. Jen škoda, že odesilatel nenapsal nic, kromě toho, že doufá, že se mi pohled bude líbit.

Tak, to byla dnešní várka. Co na mé nové pohledy říkáte? Líbí? Nelíbí? Který je podle vás nejlepší? Příště se můžete těšit na ty nejošklivější pohledy, které poslední dobou dorazily. A že to bude opravdu něco...

4 komentářů:

E_V_E řekl(a)...

Tá z Dánska a Singapuru sa mi najviac lúbi 8)

Lili.en řekl(a)...

Mě se zase líbí nejvíce z Dánska, Finska a Holadska :)

Simísek řekl(a)...

Ten z Finska je dokonalý :-)

Vendea řekl(a)...

Ta čičinka je dokonalá ♥

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)