Posuď knihu podle obalu #10

12. 1. 2013


Tohle meme je dobře známé, takže předpokládám, že nemusím vysvětlovat o co jde a vděčíme za něj Syki z Knižního doupěte.

Lucie Adamová - Odstíny životy

 Anotace: Alexandrina Avitalová se za života nijak nelišila od vrstevníků. Když je v den svých devatenáctých narozenin chladnokrevně zavražděna, nikdo nemůže tušit, že smrt se stane začátkem její nové cesty. Tři roky poté, co byla pohřbena a oplakána rodinou a přáteli, se probouzí znovu k „životu“. Je uvedena do světa magie a ďábelských stvoření. Alex musí zapomenout na svůj předchozí život, aby mohla zaujmout pozici neohrožené bojovnice se silami temnot. Podle dávného Proroctví je právě ona jedinou vyvolenou, Spasitelkou, která má rozhodnout odvěkou bitvu mezi dobrem a zlem…

Můj názor:  Tahle obálka je úžasná. Už před asi rokem mě zaujala v obchodě a teď ji mám konečně doma a můžu se kochat. Líbí se mi ta fotografie, přechod světla, takže dole, kde je název knihy a jméno autorky, nic nepřekáží. Líbí se mi font písma, to O byla rozhodně dobrá volba, bez něj by název působil nudně. Takhle mi to připadá jako dokonalá rovnováha jednoduchosti a překombinovanosti. Ty barvy jsou prostě úžasné a motto "Smrt je jenom začátek"? Koho by nezaujalo? Prostě výhra po všech stránkách. Jen bych ocenila, kdyby z boku a zezadu nebyla jenom obyčejná černá, ale kdyby tam ta barevnost přední strany pokračovala. Zepředu ale kniha působí dokonale. 


Jediné co nechápu, je změna jména autorky. Na mé kopii je ještě Lusy Adams, na stránkách buxu už je Lucie Adamová. Člověk by si měl už na začátku vybrat, pod jakým jménem bude jako autor vystupovat. Ale nevadí, hlavně, když už se to nebude znovu měnit. Mě se líbí obě varianty.
Jen se chci ještě omluvit za denní zpoždění tohohle článku. Včera jsem úplně zapomněla, že už je pátek...

4 komentářů:

E_V_E řekl(a)...

Táto kniha znie veľmi dobre a o to lepšie, že je to slovenská tvorba 8)

Unknown řekl(a)...

Souhlasím :) obálka je dokonalá. Nevím, jestli by mě kniha bavila, ale zní to celkem zajímavě.

Lucie Adamová řekl(a)...

Na všech obálkách všech vydaných knih je Lusy Adams. Pokud se někde po internetu potuluje něco jiného, tak to musí být uniklá verze, když se obálka knížky teprve tvořila a jméno na ní se zkoušelo v různých variantách.

Ohana řekl(a)...

Lucie: tak to jsem netušila, ale ať je na ní jméno jaké chce, už se moc těším, až si ji přečtu

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)