Posuď knihu podle obalu #12

2. 2. 2013

Tohle meme je dobře známé, takže předpokládám, že nemusím vysvětlovat o co jde a vděčíme za něj Syki z Knižního doupěte.

Kami Garcia, Margaret Stohl - Nádherné bytosti

 Anotace: Ethan žije v městečku Gatlin v Jižní Karolíně celý život, stejně jako celé generace jeho rodiny. A jedno ví bezpečně – tady se nikdy nic nemění, nikdy se nic neděje. Pak se však objeví Lena Duchannesová a najednou není nic takové, jako bylo dřív. Ethan postupně zjišťuje, že výstřední, zvláštní, nešťastná a nesmírně přitažlivá Lena je z rodiny mocných Zaklínačů a o jejích šestnáctých narozeninách na ni má dopadnout kletba – kletba, která ohrožuje její život. Lenu a Ethana však k sobě váže hlubší pouto, než kterýkoli z nich tuší, a Ethan je možná Leninou jedinou nadějí.

Můj názor: Tahle obálka je jednoduše nádherná. Líbí se mi ty barvy, fakt, že na pozadí sice je obrázek, ale tak nekonkrétní, že si člověk může vysnít naprosto cokoli. Líbí se mi i ty udělátka kolem nápisu, protože dělají obálku zajímavější, aniž by to přeháněly. Jediné, co je mi trochu líto, je zadní strana obálky, která se prostě nepovedla - to písmo je jednoduše obrovské a taky to, že nikde na internetu obálka nemá přesně ty nádherné barvy, jako ve skutečnosti. Nu což, je asi hodně těžké je správně zachytit.
Po Nádherných bytostech jsem toužila už dlouho, ale nikdy jsem se nedokopala k tomu, abych si je koupila. Teď když se ale začaly všechny tyhle krásné výtisky nahrazovat filmovými obálkami, rozhodla jsem se, že musím rychle zakročit a sehnat ještě tu původní. Kdo by totiž chtěl tuhle dokonalost nahradit tímhle:


To je prostě hrůza a nechápu, proč si knižní klub myslí, že tím naláká víc čtenářů. Spíš bych řekla, že náhodného čtenáře, který film nebude znát takovýhle přebal spíš odradí. Originální obálka je ale skvělá.



2 komentářů:

Bastera řekl(a)...

Ano ono totiž je teď hrozným hitem na vše, co se týká filmu naházet všechny postavy a pak z toho udělat přebal knihy. Děsný!

Ohana řekl(a)...

Přitom ale i filmová obálka nemusí být příšerná, pokud je vkusně provedena. Tehle poslední trend mi ale vkusný zrovna nepřipadá.

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)