Suburgatory

17. 9. 2012

Oficiální text distributora: Otec George Altman se sám, uprostřed velkoměsta, snaží co nejlépe vychovat svojí šestnáctiletou dceru Tessu. Ovšem když v její ložnici najde krabičku kondomů, dospěje k rozhodnutí přestěhovat jí do zdravějšího prostředí na předměstí...
Dokonale posekané trávníky, katalogové domy, pomluvy, plastické operace. Vítejte na předměstí, pro mnohé vysněný ráj. Ovšem v očích dospívající dívky, transplantované sem z New Yorku, je to peklo na zemi, nebo spíše předměstský očistec. Změní Tessa předměstí, nebo tohle místo změní jí? Bude zde této dvoučlenné rodině lépe?

Vypadá to pěkně, že? Chyba. Podle popisu a plakátu jsem si myslela, že tohle bude opravdu zábava. Provedla jsem test (sledování) prvního dílu a byla nadšená, po dalších dvou vše ale začalo jít do háje. Tessa je násilím přestěhována z New Yorku na předměstí, kde má najednou bydlet v rozkošném rodiném domě v pokoji s růžovými tapetami, přátelit se se sousedy a ve škole se spolužáky rozebírat nejnovější skandál, plastické operace a novou příchuť Redbullu. Samozřejmě ke všem těmhle věcem přistupuje značně skepticky. Předměstí je peklo a všichni jeho obyvatelé jsou nadopovaní, povrchní a neustále šťastní hlupáci. Postupně ale zjišťuje, že ne všichni jsou stejní, že i ta nejumělejší umělotina má srdce a že by lidi prostě neměla hned soudit. Tohle postupně se odehrává v prvních třech dílech. Potom už totiž Tessa dokonale zapadne a i když se pořád neobléká do správných holčičích věcí a ráda si o sobě myslí, jaká je intelektuálka, její chování naprosto odpovídá všem ostatním mladým a nadějným lidem v její škole.
Potom tu máme George, jehož jediným rodičovským problémem na předměstí je, že ho všechny ženy neuvěřitelně nahánějí a on sám občas zapomene Tesse udělat oběd. Jeho příběhová linie je tedy o ničem už od začátku, Tessina začne po prvních třech dílech upadat a upadá až do konce první série. Všichni představitelé jsou protivní a to včetně těch hlavních, příběhově se vlastně vůbec nic neděje. Tohle prostě není ani dobrý zabiják času o ničem. Tohle je jenom o ničem. Je to škoda, protože potenciál by tu byl. Když se ale podívám zpět, vážně nevidím jediný důkaz o tom, že by ten potenciál měl být někdy v průběhu proměněn v nějakou skutečnou pozitivní hodnotu. Není to vtipné, není to zajímavé, je to prostě zklamání.


2 komentářů:

Vexa řekl(a)...

Ou, škoda, a anotace k seriálu zněla tak nadějně. :D

Ohana řekl(a)...

Tenhle seriál klame tělem :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)