Melissa & Joey

13. 8. 2012

Popis z CSFD: Melissa Joan Hart sa nám v tomto seriáli predstavuje ako miestna politička z politickej rodiny. Za sebou má síce divokú mladosť ale ako dospelá miluje svoju prácu v mestskom zastupiteľstve. Popri tom sa snaží vychovávať dve deti svojej sestry (Taylor Spreitler a Nick Robinson), ktorá po finančnom podvode skončila vo väzení a jej manžel je na úteku. Aby celá domácnosť neskončila v totálnom chaose zamestná ako gazdinú a opatrovateľku v jednom Joey-ho (Joey Lawrence).

Základní zápletka je jednoduchá. Kariéristka bez trochy volného času si vzala na starosti svou neteř a synovce. Jejich rodiče jsou stíháni za obrovský finanční podvod a děti neměly kam jít, takže se musely přestěhovat ke své tetě Mel. Ta ale rozhodně nemá čas ani talent starat se o celou domácnost sama. Neumí vařit, nebaví ji uklízet a rozhodně se nechce ujmout role přísné opatrovatelky, protože ona je přece ta zábavná teta Mel. Naštěstí se na jejím prahu objeví šarmantní Joe, který přišel naprosto o vše právě kvůli podvodu rodičů obou sourozenců a čirou náhodou se ujme role chůvy, uklízečky, kuchařky, opraváře a bůh ví čeho ještě, co tahle podivná rodinka potřebuje.
Tak se tedy seznamujeme s celým seriálem, jehož hlavní náplní jsou potom běžné situace, které mohou ne úplně běžnou americkou rodinku postihnout. Já osobně naprosto nechápu, čím mě to tak chytlo, ale prostě se stalo a já zhltla všech 30 dílů během tří dnů. Scénář je vtipný, občas jsem se opravdu od srdce zasmála, občas jen uchechtla, ale rozhodně jsem nepotkala za celou dobu jedinou vyloženě nudnou chvilku. Obsazení by mohlo být lepší, protože hlavně Melissa Joan Hart mi k srdci nepřirostla, ale dalo se to. Obzvlášť mladá neteř Lennox je velice sympatická a role jí vyloženě sedla. 
Je ale pár věcí, které mi nesedly vůbec, ale které jsem tak nějak samovolně překousla v průběhu sledování, přesto je tu chci zmínit. První je název, který odpovídá jménům hlavních hrdinů i jejich protagonistů. Až na to, že v celém seriálu nejsou tahle jména použita. Joey je totiž jenom Joe a Melisse všichni říkají prostě Mel. Ale nevadí. Potom ta premisa, že Mel je Joe odporný a snáší ho jenom proto, že potřebuje chůvu. Což je sice několikrát slovně opakováno, ale činy obou hlavních hrdinů tomu rozhodně neodpovídají. Přitom se ale nejedná o typ "navzájem se tak nesnáší, až se zamilují", tady totiž nepotkáte ani nenávist ani lásku. Prostě spolu pracují a bydlí. Hotovo. Další věc je úvodní znělka, která má většinou zkrácenou podobu, takže píseň říká jenom "I guess you're stuck with me", což ale nedává smysl, protože kdyby Mel chtěla, může Joea vyhodit a najít si jinou chůvu. Já vím, jsem detailistka, ale mě tyhle věci prostě zarazily. Samozřejmě každý seriál je plný podivností a nelogičností, ale tyhle už jsou trochu nad rámec. Např. ta úvodní píseň vyloženě působí, jako že se buď někomu prostě líbila, tak jí tam prskli, nebo byla levná, takže ji použili, i když se vyloženě nehodí. 
Celkově je to ale víc než přijatelná milá dvacetiminutovka (pokud nad ní moc nepřemýšlíte, což většina z nás při sledování komediálních seriálů stejně nedělá), jejímž tahounem je rozhodně postava Joea, takže pokud se budete soustředit na něj, jste za vodou. Potřebovala jsem po všech možných dramatických 40 minutových seriálech něco svižného a vtipného a přesně to jsem dostala, takže i přes mé hnidopišské připomínky jsem spokojená a mohu Mel a Joea doporučit.


0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)