Brave

8. 9. 2012

Oficiální text distributora: Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě.

Nejnovější animák od Pixaru opět nezklamal. Brave je o princezně Meridě. Merida je princeznou, ale odmítá se smířit s takovým osudem. Její matka jí chce naučit jak vyšívat, jak správně hovořit a jak diplomaticky řešit problémy v království, Merida chce jezdit na koni a střílet z luku, její otec, král Fergus, velký lovec medvědů, jen chce, aby jeho dcera i žena byly šťastné a vycházely spolu. Problém samozřejmě nastane, když nadejde čas vdavek. Ve Skotsku podle tradice prvorození synové všech klanů zápasí o ruku princezny. S tím se Merida odmítá smířit, chce změnit svůj osud, a proto vyhledá pomoc čarodějnice. S její pomocí ale omylem promění svou matku v medvěda. Dokáže kouzlo zvrátit včas? A je možné změnit svůj osud? Samozřejmě, jen musíte být dostatečně stateční.
Brave je klasický animák od Pixaru a jako takový je už předem předurčen k tomu, aby byl prostě skvělý. Vtipný, dojemný, zábavný a cokoliv jiného, co si můžete od moderní pohádky přát. Je fakt, že často mají tyhle filmy jeden nešvar - obsahují spoustu velice jednoduchých vtipů, kterým se právě malé děti smějí jako šílené. I Brave tímto trochu trpí, ale samozřejmě si uvědomuji, že animované pohádky nejsou určeny jen a pouze mě, takže musí odpovídat svému žánrovému zařazení a k tomu patří i trocha toho situačního humoru. Nevadí, pokud dokážete zkousnout několik holých zadků, budete nadmíru spokojeni. Kvalita animace je samozřejmě vysoká, navíc připočtěte skvělý (originální) dabing, velice povedený soundtrack a originální příběh se skvělým scénářem a máte film na sobotní odpoledne jako vyšitý. Pixar opět nezklamal.


7 komentářů:

E_V_E řekl(a)...

Na túto rozprávku sa moc teším 8D určite to bude sranda 8D

pampeliskove chmyri řekl(a)...

Dlouho jsem se na žádný animák nedívala. Asi je potřeba to napravit!=)

Ohana řekl(a)...

Pampeliskove chmyri: no to teda rozhodně! Na nic nečekej a do toho :)

Vexa řekl(a)...

I mně se tahle pohádka hrozně moc líbila, absolutně nezklamala. :) Nevím teda, nakolik jsou některé situace přiměřené dětskému publiku, vedle nás sedící dětičky v kině plakaly a chtěly domů, ale třeba to mělo jiný důvod. :) Musím ale vyzdvihnout soundtrack, tyhle melodie já můžu.

Ohana řekl(a)...

ježiš já nesnáším, když jdu na pohádku do kina a je to plné dětí - neumí v klidu sedět, být zticha a užit si film...ale je fakt, že možná některé scény mohly chudinky dětičky vyděsit...zase jsem si jistá, že když Skoti ukázali holé zadky, tak bylo kino plné dětského chichotání :)

azraelka řekl(a)...

Tohle byl první film od Pixaru, u kterého jsem se dost nudila.

I když grafická stránka nádherná.

Ohana řekl(a)...

Vážně? Mě se ten příběh líbil, i když dost na tom byl ten přízvuk a písničky :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)