Kouzelná knihovnička #4

1. 9. 2012


Kouzelná knihovnička je projekt, který určitě všichni znáte. Má ho na svědomí Abyss z Knižního nekonečna a její původní článek najdete tady. Ve zkratce jde o to, vyfotit a popsat svou knihovničku v jeden den a pak znovu za rok nebo i v kratších časových intervalech. Můj první článek do tohoto projektu byl zveřejněn 19.11.2011, ale fotografie jsem pro něj fotila už v polovině srpna, takže jsem se rozhodla další část vytvořit už teď. Pro srovnání můj původní článek najdete pod tímhle odkazem.
Jak už ale jistě mnozí víte, má knihovnička je poněkud rozsáhlá. Mám to štěstí (a s možným brzkým stěhováním nejspíš i prokletí) vlastnit kolem 400 knih, které jsou skutečně mé. Zbytek rodiny má taky své kousky, ale všechny tyhle jsou jen mé a půjdou se mnou kamkoliv se hnu. Kvůli tomu množství je ale poněkud obtížné sledovat změny. Navíc jsem knihovničku přeorganizovala, takže se od původního stavu hodně liší, i když to na první pohled nemusí být poznat. Rozhodla jsem se tedy tento článek po roce pojmout trochu jinak. Rozhoupala jsem se k natočení videa, ale připravte se: je opravdu, ale opravdu dlouhé.

Líbilo? Někteří všímavější poznali, že jsem vynechala celý jeden sloupec knih. Já sama jsem si toho všimla, až když se video nahrávalo na youtube a protože je to obrovský soubor a já už byla v půlce a navcí jsem ho natáčela třikrát, než se povedlo alespoň takhle, rozhodla jsem se ho neměnit a ten jeden sloupeček vám jednoduše vypsat. Nadete v něm tedy:
Laura Joh Rowlandová - Pavilon z oblaků
Laura Joh Rowlandová - Sněhová císařovna
Laura Joh Rowlandová - Cesta zrady
Blandine Le Calletová - Věnečky
Muriel Barberyová - S elegancí ježka
Muriel Barberyová - Pochoutka
Paulus Hochgatterer - Sladkost života
Haruki Murakami - Kafka na pobřeží
Haruki Murakami - Norské dřevo
Haruki Murakami - O čem mluvím, když mluvím o běhání
Haruki Murakami - Na jih od hranic, na západ od slunce
Haruki Murakami - Sputnik, má láska
Juan Marsé - Ještěrší ocásky
Juan Marsé - Dívka se zlatými kalhotkami
Paolo Giordano - Osamělost prvočísel
Michel Faber - Pod kůží
Pavel Renčín - Beton, kosti a sny
Maggie Stiefvaterová - Mrazení
Maggie Stiefvaterová - Váhání
Maggie Stiefvaterová - Splynutí
Tak, to už je opravdu všechno. A svěřím se vám, že mě točení videa opravdu bavilo, takže možná v budoucnu budou i nějaká dalšíí. Opět by se jednalo o téma knih, ale o co přesně by v nich šlo, to se ještě uvidí.

18 komentářů:

E_V_E řekl(a)...

pane bože koľko kníh 8o závidím 8)

Maataaa řekl(a)...

Skvelé video a ešte viac skvelých kníh. O niektorých som nikdy nepočula a na niektoré sa chystám už veľmi dlho, tak sa mi to snáď niekedy podarí :)

Ohana řekl(a)...

Díky :)

E_V_E: závidět není moc co, jen mám o to těžší rozhodování co číst dalšího

Maataaa: Spousta těch knih je vážně neznámých..často nakupuju třeba v levných knihách, kde vybírám náhodné tituly podle názvů a anotací..často se z nich pak vyklubou opravdové poklady

Myanmar řekl(a)...

u svatýho Dyndy, ty máš knih :-O Páni :) Koukám, že máš doma opravdovej poklad :) Spoustu těch knih neznám, ale určitě bych se po nich měla kouknout :)

Vendula řekl(a)...

OH! :-O
a mně říkají, že mám hodně knih
btw. babičku jsem taky nečetla ani neviděla;) :D

Ohana řekl(a)...

Myanmar: u svatýho Dyndy? :D to už jsem dlouho neslyšela

Dý: díky, už jsem myslela, že jsem jediný Čech, který tuhle klasiku opomíjí :)

pampeliskove chmyri řekl(a)...

Závidět se nemá, ale... No, víš jak.=) Moc pěkně podané a tak! A umíš hezky mluvit. Myslím tím, že se to dobře poslouchá, má to hlavu a patu a tak.

Ohana řekl(a)...

Díky..jinak závist je sice ošklivá věc, ale tentokrát se odpouští :)

Lenny řekl(a)...

Tomuhle se říká ráj! Jestli chceš udělat dobrý skutek, tak stačí aby jsi mě tak na měsíc zavřela do svýho pokoje s všema knížkama. :D
Několik knih mě zaujalo a určitě se po nich poohlédnu. :) Díky, máš super články. :)

Ohana řekl(a)...

Díky za pochvalu :) jsem ráda, že se má knihovnička líbí...jenom mě štve, že jsem se nemohla o jednotlivých knížkách víc rozpovídat, to už by ale vydalo spíš na několika dílný seriál a pochybuju, že by někoho bavilo poslouchat mě tak dlouho

Lenny řekl(a)...

Četla jsi knihu Trůn bohyně Isis? Všimla jsem si, že ji máš v knihovně a já mám možnost si jí koupit, tak by mě zajímalo jaká asi je. :) Jinak já myslim, že by bylo super kdybys udělala video, kde by jsi o některých více pohovořila. :) Díky tomu že jsi se někde více rozepsala jsem přišla na pár opravdu úžasných knih(viz. Prsychiatr, Dějiny sebevražd,..). :)

Ohana řekl(a)...

Četla, dokonce jsem o na ní upozorňovala v posledním nakladatelstkém maratonu..mě se knížky od Judith Tarr vážně líbí, je to klasický starověký Egypt, ale opravdu dobře napsaný
Jinak kdyby o to byl zájem tak já se s radostí rozpovídám, možná to někoho překvapí, ale o knížkách melu fakt ráda :)

Lenny řekl(a)...

To se ti nedivím, ve škole mám kámošku s kterou dokážem např.: o HP, Hunger Games, Odkazu dračích jezdců či jiných sérií mluvit celé hodiny. :) A strašně mě to baví se dělit s někým o dojmy a naopak vyslechnout toho druhého, který může vše brát třeba uplně jinak. :)
Já se třeba těším jestli někdy napíšeš o knize Pilíře země, která mě opravdu zaujala. A také jsem zvědavá co řekneš na Alchymistu. :) No prostě o knihách bych mohla číst a mluvit pořád. :)

Ohana řekl(a)...

Ten pocit znám..s jedním kamarádem jsme vždycky probírali knížky a pak třeba měli společné promítání filmů a nadávali jak je všechno špatně..jinak recenze na Alchymistu je naplánovaná na zítra a o Pilířích určitě napíšu až je jednou přelouskám v nejbližší době to ale asi nebude, protože nepřečtených knížek je hodně a ten formát mě trochu děsí :)

Lenny řekl(a)...

To ano. :) Jo a všimla jsem si, že jsi chtěla sehnat 1. díl k Městu slávy a já zjistila, že u nás v levných knihách ho maj(89 kč) a i 3. díl Město naděje(109 kč). Tak navím jestli to tam dodali až nyní nebo to u vás není.. :/

Ohana řekl(a)...

Tak to nevím, na stránkách další díly nemají, ale zase když jsem tam byla, tak to vypadalo, že zrovna vyndavají nové zboží, takže možná až se tam dostanu příště se mi poštěstí :)

HλNKA řekl(a)...

Nádherná knihovnička, pěkně rozrostlá ;-) Jednou bych chtěla taky tolik "dětiček" :-D
Jen tak mimochodem, nasmála jsem se u pojmenování recenzního výtisku jakožto "nahatého vydání" :-D Paráda! :-D

Ohana řekl(a)...

Díky, od té doby už se zase rozrostla o spoutu nováčků, přestávám se do svého pokoje vejít :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)