Nakladatelský maraton #12

21. 9. 2012

Máme tu další díl Nakladatelského maratonu. Jedná se o projekt Verči z Books and smile a víc se o něm dočtete tady. V podstatě jde o to, vyfotit a sepsat všechny knihy, které máte od určitých nakladatelů. Tenhle týden už je výběr úplně na mě, protože další nakladatelství nebyla na seznamu. Tentokrát se podíváme na dvě nakladatelství, od kterých mám převážně knihy o starověkém Egyptě. První z nich je Klokan:


Elizabeth Petersová - Lev v údolí
Thomas Harris - Mlčení jehňátek
Thomas Harris - Hannibal
Thomas Harris - Červený drak
Sabine Wassermann - Vládkyně dvojí země
Elizabeth Peters - Kletba zlatého ptáčka
Jocelyne Godard - Egypťanky: Přízeň bohů
Christian Jacq - Egyptský soudce: Vyloupená pyramida, Zákon pouště, Vezírova spravedlnost
Christian Jacq - Usirova tajemství: Strom života, Spiknutí zla, Ohnivá cesta

Další nakladatelství je Beta-Dobrovský:


Guy Rachet - Mykerinos a božská pyramida
Christian Jacq - Čern ýfaraon
Karen Essexová - Královna králů
Christian Jacq - Z lásky k ostrovu Philae

Z těhle dvou nakladatelství je rozhodně několik knih, které bych chtěla doporučit. První skupinkou jsou všechny od Christiana Jacqa. Už jsem ho tu několikrát vynášela do nebe a udělám to znovu. Jacq je egyptolog, takže všechny knihy o starém Egyptě, které píše vycházejí ze skutečných událostí a dat, ale přesto jsou to smyšlené příběhy, které jsou zábavné a skvěle se čtou. Pokud máte o tuto dobu zájem a dosud jste nenarazili na Jacqovi knihy, rozhodne doporučuji si ho sehnat. 
Druhou jsou potom knihy od Thomase Harrise, který je jednoduše úžasný. Mlčení jehňátek asi každý zná a nemusím ho představovat, Hannibal je potom pokračování a Červený drak je samostatný román, vypovídající o něčem úplně jiném ale stejně tak dobrý. Jedná se vlastně trochu o detektivky ale s thrillerovým nádechem. Prostě skvělé.

5 komentářů:

Colleen řekl(a)...

Souhlasím, Christian Jacq píše moc dobře. Měla jsem hodně ráda jeho sérii o Ramesseovi. Naposledy jsem od něj měla první díl série o Mozartovi, ale nestihla jsem ho přečíst a musela ho vrátit do knihovny :/ Ale brzy se k sérii zase vrátím, protože propojení Mozarta a Egypta mi přijde jako hodně zajímavé téma.

Ohana řekl(a)...

On strčil Mozarta do Egypta? To bych si asi měla dohledat, to opravdu zní zajímavě. Sérii o Ramsesovi jsem také četla a hned po Z lásky k ostrovu Philae je asi moje nejoblíbenější, ale tu jsem bohužel měla jen z půjčenou z knihovny.

Colleen řekl(a)...

Ne, spíš egyptské prvky strčil k Mozartovi do Evropy. Přečetla jsem jen půlku prvního dílu, který byl o jeho dětství, takže netuším, jak se to vyvíjí dál...

Ohana řekl(a)...

Už jsem si to našla..dokonce 4 díly, ale u nás v knihovně bohužel nemají ani jeden :/

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, koukám, že máš knihu Kletba zlatého ptáčka... Chtěla jsem se zeptat, zda by nebylo možné od Tebe tuto knihu odkoupit? Prosím kontaktuj mě na můj mejl : avonka.uk@seznam.cz Moc díky Lucka

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)