Postcrossing #4

12. 9. 2012

Postcrossing je poslední dobou hodně profláklý a já už o něm několikrát psala, takže nebudu zase znova vysvětlovat o co jde, pokud vás to zajímá, jednoduše rozklikněte štítek Postcrossing a uvidíte všechny mé články na toto téma. Zase po téměř dvou týdnech se vám chci pochlubit s některými kousky z mé sbírky a protože to je to co všechny zajímá, pustíme se rovnou do toho, ne? Tentokrát budou tématem města a místa:


První je pohlednice z města Klaipeda, poslala mi ho slečna z Litvy a píše, že se jedná po přístav na Baltském moři, je starý 760 let a žije v něm 160 000 lidí. Zajímavé? Pro mě určitě.


Tenhle pohled přicestoval z Běloruska a absolutně netuším, co na něm je, protože předtištěný text obsahující popis obrázku je psán azbukou a slečna napsala jen Happy postcrossing na okraj (víc by se jí tam stejně nevešlo). Stejně se mi ale moc líbí - obzvlášť to originální řešení nápisu.


Tentokrát tu máme exotiku z Německa. Na druhé straně je hádanka: What is so fragile that when you say its name you break it? Víte? Znáte?


Na fotce to sice není vidět, ale tahle pohlednice je obrovská, je asi tak o třetinu větší, než pohlednice obvykle bývají a proto se na ní také vešla spousta textu. Jedná se o obrázek "Zimního kanálu" se Saint Petersburgu (Petrohradu) a paní Vera, tu byla na dovolené s manželem. Oběma se město strašně líbilo, při té příležitosti také koupili tuhle pohlednici a prý pokud budu mít příležitost, mám se tam jet podívat - nejlépe v červnu, kdy tu mají tzv. bílé noci. A víte co? Ono to zní vážně lákavě.


Tenhle pohled je ještě větší než ten předchozí, jeho velikost je oproti normální pohlednici dvojnásobná a samozřejmě se původně o pohled nejedná (odhaduji to na nějakou sběratelskou kartičku). Poslala ji Uliana z Ruska a na pohlednici je slavna Novosibirská katedrála a také vlakové nádraží (a spousta dalších věcí)


Teď se přesuneme dál na západ - máme tu slavnou silnici Route 66. Odesílatel (jméno nepřečtu, takže vážně netuším jestli muž nebo žena) žije v jižní Kalifornii poblíž začátku téhle silnice, táhnoucí se pokud vím napříč celou Amerikou. Prý projel západní i jižní konec ale prostředek ještě ne. Jinak ten pohled se mi moc nelíbí, ale co se dá dělat.


Když už jsme v té Americe, ještě tu chvíli zůstaneme. Tentokrát asi nejslavnější obrázek, který odsud můžete dostat - překvapivě dorazil z Taiwanu od slečny Iris. Ta pozor! byla už dvakrát v Čechách a moc se jí tu líbilo, prý určitě ještě někdy přijede. Musím ale říct, že pokud se jedná o fotografie sochy svobody, určitě se najdou i lepší, přesto jsem ráda, že mám tuhle ve své sbírce spolu se všemi těmi ostatními úžasnými památkami a místy.

 

A nakonec něco úplně mimo dnešní téma: pes z Ruska. Tenhle pohled se mi vůbec ale vůbec nelíbí, ale zase má opravdu krásnou známku, takže to není úplně na nic (z estetického hlediska) :)

 
Tím tedy končí naše dnešní téma. Líbily se vám pohledy? Co říkáte na psa? Roztomilý nebo prostě podivný? A myšlenka na závěr: Čím to je, že většina pohledů chodí od žen a dívek? Mají muži skutečně tolik důležitějších věcí na práci, že jim na pitomůstky nezbývá čas nebo jsou jen líní? Těším se na vaše názory :)

6 komentářů:

Storycollector řekl(a)...

Pejsek se mi líbí moc. Zbožňuji psy obecně a tyhle malé huňaté potvůrky jsou nejroztomilejší, sama mám doma jorkšíra a ten na obrázku dost pravděpodobně jorkšír bude. Ještě jak zívá. No, móc rozkošný!
A chlapy mají zase jiné blbůstky, které zase nechápe něžnější pohlaví. :)

Ohana řekl(a)...

Mě teda vůbec..mám doma dva psy a mám je moc ráda (bígl a holandský ovčák), ale tenhle se tváří strašně protivně..obecně tyhle malé ukňourané moc nemusím říkám jim skoropsi :)

Myanmar řekl(a)...

Pohledy jsou pěkný, ale pejsek mě taky neoslovil :) Mám ráda pořádný psi, u kterejch je na první pohled jasný, že je to pes .) My máme labradora, a je skvělej, i když někdy už jsou ty vylomeniny, co vymejšlí, trochu přes čáru :) :D

Ohana řekl(a)...

Právě - je potřeba mít pořádného psa, který když člověka vítá, tak by ho skoro porazil, pes o kterého můžu zakopnout a ani o tom nevědět není pes :)

Anonymní řekl(a)...

Oprášila jsem své skromné znalosti azbuky - ten nápis na pohledu z Běloruska znamná Plošča Jakuba Kolasa, což je česky Náměstí Jakuba Kolase - to je v Minsku. Kdo byl Jakub Kolas už ti prozradí wikipedie, kdybys byla zvědavá... :)

Ohana řekl(a)...

Páni, díky! :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)