Bylo nebylo #30

1. 7. 2012

Další neděle je tu. Tentokrát už pro mnohé z vás prázdninová. Mě prázdniny jednou provždy skončily, protože přijímačky na magisteské studium nevyšly a já si hledám práci. To je tedy radost. Je to trochu strašidelné, ale taky tak nějak vzrušující. Každopádně zpět ke knihám. V neděli vám vždy prvními třemi větami představuji knihu, kterou momentálně čtu. Minulý týden to byl Hlas nože, který pořád ještě čtu, protože jsem našla pár opravdu dobrých seriálů a nemohla se odtrhnout. Každopádně teď už jsem někde v půlce a hodlám to během jednoho až dvou dnů dočíst a samozřejmě už vím, co bude další, takže vám představím rovnou tu.

Cecelia Ahernová - PS: Miluju tě

Anotace: Holly a Gerry patří k těm šťastným manželským párům, kterým by každý mohl závidět. Náhle, v jeho třiceti letech, odhalí lékaři u Gerryho rakovinu v konečném stadiu. Holly si vůbec nedokáže život bez Gerryho představit a vlastně si ani nic takového představovat nechce. Jenže Gerry s ní má jiné plány. Pár měsíců po jeho smrti dostane Holly balíček dopisů, které pro ni její manžel sepsal a v nichž ji žádá o splnění nečekaných úkolů. S pomocí těchto dopisů, svých potrhlých kamarádek a milující rodiny, která ji někdy dohání k šílenství, Holly postupně objevuje nový život; život dokonce rozmanitější než ten, který ji osud donutil nechat za sebou.

První věty: Holy si přiložila modrý bavlněný svetr k obličeji. Známá vůně ji okamžitě zaplavila. V žaludku pocítila nepřekonatelnou bolest, která jí prudce sevřela srdce.

Zase něco takového lehčího a oddechového a hlavně potřebuju změnu žánru. Fantasy je sice fajn, ale čeho je moc, toho je příliš. Takže sáhnu po novém přírůstku. Aspoň zase nedostanu vynadáno, že si ty knihy jen kupuju a dávam do knihovny. (Což samozřejmě dělám, protože kupuju knihy mnohem rychleji než stíhám číst, ale je mým naprosto upřímným úmyslem všechny ty knihy jednou přečíst.)

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)