Blogové narozeniny

2. 8. 2012

Páni. Nemůžu tomu uvěřit. Mému blogu je dnes jeden rok. Nemožné. Když jsem začínala, rozhodně jsem nečekala, že vydržím tak dlouho a napovídala tomu i krize po dvou měsících blogování, kdy jsem se vrátila naplno do školy a neměla energii na cokoliv tvůrčího, takže ani na psaní článků. V říjnu tu tedy bylo jen 9 článků, což je neskutečně málo, vzhledem k tomu, že bloguju každý den. Nebo se o to alespoň snažím. 
Proč to dělám? Ze začátku jen pro sebe. Chtěla jsem místo, kde bych mohla shromažďovat své názory. Jako interaktivní čtenářský deník. Potom ale přišli první čtenáři, potom přestěhování na blogspot a časem víc čtenářů. Někteří docela pravidelní, první GFC a hlavně první komentáře. Komentáře, ve kterých jste chválili některou recenzi, souhlasili se mnou nebo se stavěli proti mým názorům. Vždy se snažím na komentáře odpovídat, diskutovat s vámi, zjistit i váš názor na věc. Je hezké vědět, že někdo skutečně přečetl slova, která jsem vyťukala do klávesnice, vážně se nad nimi zamyslel a obtěžoval se i odpovědět. To je nejlepší pocit na světě.

Řekneme si trochu té statistiky:
To by bylo. Díky blogu a celé knižní blogové komunitě jsem objevila spoustu úžasných věcí. Tou nejčastější jsou samozřejmě nové knihy a autoři, kteří se postupně probojovávají mezi mé oblíbence (alespoň někteří). Pak také goodreads a bloglovin, bez kterých si už nedokážu představit svůj život. Je ale jedna věc, za kterou vděčím svému blogu a které si opravdu cením. Blog mi pomohl najít zpět cestu ke čtení. To zní divně, já vím, ale vysvětlím to.
Když jsem byla malá, opravdu hodně jsem četla, táhlo se to se mnou celou základní školu a většinu střední. Potom ale přišla maturita a vysoká a nějakou dobu jsem četla velice málo a dalo by se říct jen proto, že to dobře vypadalo. V kruzích, ve kterých jsem se pohybovala to bylo něco, co ze mě dělalo zvláštního a zajímavého člověka, protože když člověk vytáhne z batohu malou cihličku o 1000 stranách, trochu pozdvižení to vyvolá. Nějakou dobu jsem prostě nečetla proto, že by mě to tak strašně bavilo a dělalo mi to samotné radost, ale proto, že to bylo jediné, co jsem měla. Když se mě někdo zeptal co ráda dělám, řekla jsem čtení. Jenom proto, abych byla něčím zajímavá. (Také ráda koukám na seriály a filmy a hraju počítačové hry, ale to prostě nepůsobí tak dobře). Začala jsem o své sbírce přemýšlet jen jako o majetku, ne o úžasných možnostech světů a příběhů, do kterých se můžu ponořit, kdykoliv budu chtít. Má identita byla čtenář a tak mě všichni znali, i když jsem v tu dobu skoro nečetla. Potom jsem si ale před rokem založila blog a to mě pohánělo číst víc a víc, až jsem si uvědomila, že to nedělám z povinosti nebo abych byla zajímavá, ale proto, že si to neskutečně užívám. Baví mě objevovat nové světy, nové knižní kamarády. Baví mě prostě jen zírat na mou knihovnu a přemýšlet, kam bych se chtěla vydat příště. Dělá mi to radost a za to vděčím svému blogu a mým úžasným čtenářům, kteří neúnavně chodí a čtou ty mé bláboly a dokonce mi je občas i pochválí. Za to vám chci poděkovat.


Nebojte se, už s těmi výlevy končím. Vážně. Teď se dostaneme k tomu, co všechny stejně zajímá nejvíc.
Soutěž
Bez té se dnes neobejde žádné blogové výročí a ani Ohana's world of pure imagination nebude výjimkou. To je ta dobrá zpráva. Špatná zpráva je, že tentokrát se nebude jednat o tak žádané ceny jako posledně. O co tedy půjde?
Budeme mít dva výherce a opět prosím pouze Českou republiku (ale slibuju, že až tu jednou bude další soutěž, bude i pro naše milé sousedy zespoda). Soutěžit můžete ode dneška do 16.8. (dvoutýdenní soutěž mi přijde tak akorát). Každý může soutěžit pouze jednou, mělo by vám být víc než 13 let, ale to si těžko ověřím. Opět stačí vyplnit formulář a opět vám dám možnost denních vstupů. Každý výherce dostane knižní cenu, a to konkrétně:

Kerstin Gierová - Každé řešení má svůj problém
(mě se sice moc nelíbila, ale možná u vás najde milující domov - je tedy 0,5krát čtená)

Mary Roachová - Jak si žijí nebožtíci
(včera jste si o ní mohli přečíst mou chválu ve Knihách, ke kterým se vracím - protože ji tak miluju, koupila jsem vám taky jednu)

To je k pravidlům snad vše, jinak s odpovědí na můj e-mail si nedělejte starosti, vzhledem k tomu, že jsou pořád ještě prázdniny nebude časově omezená. Tak přeji hodně štěstí a jdeme na to:

12 komentářů:

Cecilka řekl(a)...

Šmarjá, nestyď se za to, že hraješ hry!! :) Já jsem wowkařka a nestydím se za to! Teda..už skoro dva roky nehraju, ale prej mi to už nikdo neodpáře. :))

Ohana řekl(a)...

Já se vyloženě nestydim, ale pokud se mě někdo zeptá na koníčky, tak hraní počítačových her nezní zrovna nejvznešeněji :)

Anonymní řekl(a)...

Gratuluju k výročí a přeju hodně blogových úspěchů... Já začala teprve nedávno a už se těším, až se to "rozjede" :)

Ohana řekl(a)...

Díky :) musím říct, že jsem si ani nevšimla a rok je za mnou, takže vážně stačí vydržet a utíká to skoro samo :)

Zuzzi řekl(a)...

Ohano, :)
moc moc gratuluju k prvnímu výročí. Přeju hodně úspěchů, vyhraných soutěží, knižních přír§stků a hlavně hodně přátel mezi bloggery :) Můj blog začal taky teprve před měsícem a mě vážně udivuje jak to utíká :) Ještě jednou gratuluju a děkuju za soutěž :)

Ohana řekl(a)...

Zuzzi: díky za gratulaci :)

Evk řekl(a)...

To už je vážně pěkné výročí, gratuluji.

moira řekl(a)...

doufám, že mi čtení taky vydrží tak dlouho jako tobě, popřípadě že se k tomu tak nadšeně jako ty vrátím. :D jinak gratuluju k roku a děkuju za giveaway! x))
btw - obrázek "happy inside" je dokonalý! :D

Ohana řekl(a)...

Díky za gratulace :)

Unknown řekl(a)...

soutěž už je uzavřená? :O

Ohana řekl(a)...

Dominika: asi ano, i když předčasně, měla skončit až zítra. To budou ty převody časových pásem, kruci. Omlouvám se, možná budeš mít šanci příště

Unknown řekl(a)...

vpořádku, moje chyba, že jsem si nevzpomněla dřív :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)