Bylo nebylo #38

26. 8. 2012

Týden uběhl jako voda, je tu zase neděle a s ní i mé oblíbené meme Bylo nebylo. Za poslední týden jsem přečetla 4 knihy, což je jakože hodně. Když se ale podíváte jaké to byly, už to nebude vypadat tak dobře, protože dvě z nich (Odhalení, Procitnutí) byly jen maličké paperbacky. Každopádně teď zrovna čtu knihu, na kterou jsem se chystala už hodně dlouho a konečně jsem se odholala ji koupit a začíst se. Zatím jsem sice teprve na začátku, ale už teď se mi to opravdu líbí, takže ji nejspíš budu mít brzy za sebou. O čem že to mluvím?

Michael Scott - Alchymista

Anotace: Nikolas Flamel žil ve 14. století ve Francii a říká se, že objevil tajemství věčného života. Když zemřel, byla jeho hrobka nalezena údajně prázdná. Možná že nalezl recept na elixír života v knize starodávných kouzel a stále žije. Během let se stal ochráncem a strážcem knihy mága Abrhama, která mu nejen propůjčila dlouhověkost, ale také ho hmotně zabezpečila. S její pomocí je schopen vyrábět zlato z obyčejných kovů nebo drahokamy z obyčejných kamenů. Naneštěstí se kniha může stát v nepravých rukou tou nejmocnější zbraní proti lidstvu a celému světu. Přesně tak ji hodlá použít i Dr. John Dee, který knihu ukradne a jediní, kteří mohou zachránit katastrofě jsou dvojčata Josh a Sofie. Nevědí ještě, že o nich bylo rozhodnuto dlouho předtím, než se narodili. Oba totiž, jak bylo předpovězeno, mají moc rozhodnout závěrečnou bitvu dobra se zlem a zachránit nebo zničit řád světa.

První věty: "Dobrá, to mi tedy řekni, proč by někdo nosil kabát v San Franciscu uprostřed léta?" řekla Sofie Newmanová a popošla s mobilem k výloze.
"Jaký druh kabátu?" zeptala se zvědavě její kamarádka Ela, která vždy věděla všechno o aktuálních módních trendech.
Sofie si pečlivě utřela ruce do utěrky za zástěrou a vyšla z poza baru prázdné kavárny, zastavila se u okna a pozorovala, jak z auta na protější straně ulice vystupují prapodivní pánové.

No nezní to zajímavě? Jen doufám, že Alchymista nezklame, protože jsem si koupila všech pět prvních dílů, což obvykle nedělám. Obvykle si koupím první díl a pokud se mi líbí, dokoupím ostatní. Tahle série ale vypadá tak dobře, že jsem neodolala a koupila všechny zatím vyšlé díly. Teď se jen děsím, že se mi nebude Alchymista líbit a že jsem udělala velice drahou chybu. Tak držte palce, ať si nemusím za pár dní pořádně nadávat.

2 komentářů:

Myanmar řekl(a)...

Tak to přeju, ať se ti to líbí :) Já si snad ještě nikdy z žádné série nekoupila najednou víc jak jeden díl - vždycky testuju :) Anotace vypadá zajímavě, tak snad budou takové i celé knihy

Fierush řekl(a)...

Doufám, že se ti bude líbit. A přeji příjemné počtení.
Já z téhle série četla tuším první 3 nebo 4 díly. Jsou to pěkné knížky, ale přestala jsem to číst, jelikož mi přišlo, že je to pro o něco mladší čtenáře než jsem já.

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)