Co je nového - Srpen 2012

28. 8. 2012


Má oblíbená rubrika je opět tady. Sice ještě není konec měsíce, ale za těch pár dní už nečekám žádné přírůstky, takže se rovnou můžeme pustit do vypočítávání všeho, co mi přibylo za poslední měsíc. Což ale dělá tuhle rubriku nejen nejoblíbenější, ale také nestrašidelnější. Dokud jsem si nezhodnocovala každý měsíc všechno, co do mé knihovničky přibylo, mohla jsem si říkat, že má nemoc není tak vážná ale víte co? Já prostě nejsem normální. Už vlastním tolik knih, ke kterým jsem se zatím nedostala a stejně pořád dokupuju další. Ale svatosvatě přísahám, že příští měsíc už se budu krotit. Má peněženka vižně potřebuje oddech. A čím vším jsem ji potrápila tenhle měsíc? Podívejte se sami:


Začneme Levnými knihami. Tady máme Město slávy od Beverly Swerling - volné pokračování Města snů, které jsem sice zatím nečetla a ani ho nevlastním, ale jedná se o knihu ze starého dobrého New Yorku v 17. - 18. století, druhý díl je potom z 19. století. A já prostě tenhle New York zbožňuju, navíc příběhově to vypadá opravdu zajímavě, takže dokoupím první díl a pustím se do nich. Potom je tu Kapesní průvodce posmrtným životem, který se okamžitě zařadil do mé sbírky knih o smrti. Už mám smrtelné nemoci, sebevraždy, potom smrt samotnou a kanibalismus, mám i knihu o využití mrtvých těl ve vědě, tak proč se nepodívat také na to, co se může po smrti všechno dít s duší. Kapesní průvodce popisuje 91 možností posmrtného života, v závislosti na vašem náboženství.
Potom je tu Drákulův host - sbírka povídek od Brama Stokera a Šarlatové písmeno, klasika od Nathaniela Hawthorna - obě z jiného nájezdu na Levné knihy a obě mi zaplatila mamka, takže to byly v podstatě dárky.



Dál tu máme dvě fotografie knih z nákupů na různých jiných místech. Nejprve bux, kde jsem nakoupila celou sérii Tajemství nesmrtelného Nikolase Flamela od Michaela Scotta - Alchymista, Čaroděj, Vědma, Zaříkávač a Válečník. Alchymistu právě čtu a moc se mi zatím líbí, takže jsem snad neudělala obrovskou chybu. Ve stejné zásilce potom přišel Rychlokurz vaření od Martiny Kittlerové. Je to vlastně kuchařka, která ale kromě receptů obsahuje taky úplně základní techniky, jako jak správně uvařit těstoviny, rýži nebo vajíčko na tvrdo. Věnuje se všem věcem, které potřebujete jako základ pro vaření čehokoliv a navíc všechno vysvětluje jako pro blbce, takže naprosto ideální kniha pro mě. A protože jsem nakoupila za hodně moc peněz, mohla jsem si vybrat z několika knih se 70% slevou a já si vybrala Pilíře země od Kena Folletta, po kterých jsem pokukovala už hodně dlouho a takhle mě vyšly jen na 149 Kč, což je prostě úžasné. 
Dole na fotce je potom Luxus od Anny Godbersenové, kterou jsem našla v bazaru na databázi knih za skvělou cenu a prostě jsem neodolala. Navíc paní při odesílání prohodila obálky, takže mi přišla špatná kniha a jako omluvu mi byly vráceny peníze, takže mě Luxus přišel jen na cenu poštovného za zaslání té druhé knihy právoplatné majitelce. Není to skvělé? Je to skvělé.


Nakonec tu máme recenzní výtisky. Nejprve Lucernu v temnotě od Debory Lawrensonové, kterou mi zaslala Fortuna Libri a já se jim odvděčila touhle recenzí. Zbytek jsou recenzáky od Fragmentu. Zloděj blesku od Ricka Riordana, který se mi strašně líbil a hned jsem si napsala o další díly ze série Percyho Jacksona. Recenzi najdete tady. Potom Temné vize: Odhalení od L. J. Smith. Je to první kniha od téhle autorky, která se mi kdy dostala do rukou a obávám se, že na dlouhou dobu také poslední. V recenzích se říká, že Temné vize jsou mnohem lepší než její ostatní série. Pokud je to pravda, tak ostatní knihy nechci ani vidět, protože Odhalení mi přišlo naprosto průměrné. Přečíst si o tom můžete v mé recenzi. A nakonec kniha za série Lovkyně snů: Procitnutí od Lisy McMann. Ta se mi zase opravdu líbila a nemůžu se dočkat druhého dílu, který by měl ke mě putovat s dalšími díly Percyho Jacksona. Jak moc se mi líbilo Procitnutí zjistíte, když budete následovat tento odkaz.

Nakonec vám nabídnu celkový pohled na všechny mé přírůstky. Prosím nelekněte se, kdo průběžně počítal ví, že se jedná o 16 kousků, což je prostě strašně velká kopice.


Hrůza co? Já říkala, že nejsem tak úplně normální. Ale přísahám, že příští měsíc je s takovými vysokými čísly útrum. Bude to jen pár recenzních výtisků a 4 zakoupené knihy, které jsem ale chtěla už strašně dlouho. Žádné impulzivní nákupy. Tedy doufám. A hlavně žádné pokukování po aukru a různých bazarech. A už žádné Levné knihy. Prostě si zakážu tam vstoupit a hotovo.
A co vy? Najde se ještě někdo neschopný odolat nakupování dalších a dalších knih?

11 komentářů:

Kačí řekl(a)...

No ty jo :-) Pomalu bych se bála, že se ta hromada sesype:D

Anonymní řekl(a)...

Teda! Pěkné! Také stíhám kupovat knihy několikrát rychleji, než je číst.. :D Z tvé hromady mě zaujalo Město slávy a Luxus, na které se taky chystám, Šarlatové písmeno, které už mám doma a Lucernu v temnotě, po té zatím jen toužím..

Myanmar řekl(a)...

WOW 8-O Tak tomu říkám hromada! :) Musím skočit do našich levých knih, to Šarlatový písmeno bych docela brala :)

Lenny řekl(a)...

Booože kde na to bereš peníze a hlavně čas? :D A máš zlatou mamku, když ti nějaké knížky kupuje - ta moje nadává jen o tom slyší. :D Jinak já 16 knih - co ty si koupíš za měsíc - nakoupím tak za půl roku. :D Áááá jak ti závidím. :) Jinak mě zaujalo Město slávy a Šarlatové písmeno. Po knihách od M. Scotta také pokukuji dlouho, a pořád se nemůžu ropzhodnout, jestli je koupit či ne a hodně rozdílné recenze mi rozhodování nijak neulehčují. Tak pak napiš jak se knížky líbily tobě, prosím. :)

Annie řekl(a)...

No wow... a to jsem si myslela, že toho mám tenhle měsíc dost. :D
Pilíře země ti závidím, chci si je už delší dobu přečíst...^^

Nells řekl(a)...

Jo jo taky miluji takové ty články, kde se shrne, co jsme si za ten měsíc koupili atd. Jinak ta kuchařka by se mi taky docela hodila! + už nějakou dobu scháním Luxus, ale nikde se mi zatím nepoštěstilo, tak uvidím...

Ohana řekl(a)...

Díky, hromada je to opravdu obrovská

Lenny: názor rozhodně napíšu, recenze na první díl by tu mohla být ještě tenhle týden

Annie: na pilíře jsem taky hodně zvědavá, ale tak to můžu říct o každé z nich, kterou jsem ještě nečetla :)

E_V_E řekl(a)...

Tiež si myslím, že Temné vízie 1 boli tak nejak priemerné a Lovkyňa snov zase o niečo lepšia 8) ale tam sa mi viac lúbila 2. časť 8) Tak potom nezabudni napísať recenziu 8P

http://readandwatchlikeme.blogspot.sk/

Willinda řekl(a)...

Na takovouhle hromadu se nádherně kouká! ;)
Knihy od M. Scotta jsem četla, zatím ne tu poslední, co u nás vyšla (Válečník?), ale měla jsem je půjčené z knihovny, rozhodně se mi ale dost líbili. Tak doufám, že někdy někde narazím na zajímavou akci, a pořídím si je.
Luxus je u mě kniha, kterou vždycky v knihkupectví vezmu do ruky, zavzdychám si nad krásnou obálkou a vrátím jí zpátky. Přečtení mě sice moc neláká, ale ta obálka... :D

Haiska řekl(a)...

Páni! Taková kupička...závidím! :D A knížky od Scotta jsou opravdu skvělé!

Ohana řekl(a)...

Willinda: Já ja kupovala jako set z buxu, takže vyšly asi o třetinu levněji...jinak ta obálka Luxusu je opravdu nádherná, ale zaujala mě i anotace, tak jsem zvědavá na provedení

Haiska: už jsem přečetla Alchymistu a líbil se mi, takže to nevypadá jako úplná ztráta :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)