Postcrossing #2

15. 8. 2012

Zhruba před měsícem jsem vás seznámila s postcrossingem. Tedy alespoň ty, kteří ho zatím neznali. Původní článek najdete tady. V tom článku jsem slíbila, že vám postupně ukážu své pohledy. Od té doby jsem jich zase pár dostala, ale ty si necháme až na jindy. Teď vám ukážu prostě pár náhodných z mé sbírky. 

Můj první pohled. Přišel sice jenom z Německa, ale stejně jsem z něj radostí skákala až do stropu.

Tenhle je jeden z nejošklivějších, které mám. Přišel z Běloruska a z druhé strany je předtištěná běloruská pohádka, prý si ji mám přeložit, pokud to dokážu. Nedokázala jsem.

Dokonalá ukázka toho, že jen proto, že je to černobílé, to ještě nemusí být krásné. Tohle je jakýsi finský válečný hrdina ze 16. století. Alespoň to tvrdil odesilatel pohledu.

Jeden jedinečný z Německa. Poslala ho zdravotní sestřička, že by pacient?

Jedna k Valentýnu z Turecka, dokonce přímo z Istanbulu. Jen škoda, že netuším, co znamená text na pohlednici. 

Jedna zvláštní a dalo by se říct ošklivá z Německa. Škoda, že na ní nepíšou žádné bližší vysvětlení uměleckého záměru fotografa. 

Další krasavice opět dorazila z Finska a to prosím za nejkratší dobu ze všech - pouhé 2 dny. Je taková milá a veselá, nemyslíte?

Nakonec ta pravděpodobně nejkrásnější, jakou jsem kdy dostala. Přišla z Irska, ale jedná se o Brooklinský most. Není nádherná? Jen kdyby na známce nebyla makro fotografie nějakého hmyzáka. Nesnáším hmyzáky.

Tak, to by bylo pro dnešní várku vše. Co na ně říkáte? Líbí? Nelíbí? Pokusili byste se přeložit pohádku v běloruštině? Jestli ano, ráda vám zadní stranu toho pohledu vyfotím a můžete se bavit. Je sice krátká, ale hádám, že by to zabralo pěkných pár hodin.

Jinak připomínám, že zítra končí soutěž, takže pokud jste se ještě nezapojili, rychle tam odhopkejte přes obrázek nahoře v menu. Nebudete litovat :)

5 komentářů:

Kačí řekl(a)...

Taky jsem čekala, že mi první přijde jen z Německa, ale kupodivu byl ze Šanghaje :-)

Anonymní řekl(a)...

Také jsem se tomu upsala - přišly mi zatím dva: Singapur a Boston :) Sama jsem posílala do Ruska, Německa a Běloruska.. Hrozně mě to baví, ale vymyslet co napsat na pohled je občas umění, protože moje angličtina není nic moc a mám děsnej strach, že tam udělám nějakou pitomou chybu :D Blbost, já vím :D

Ohana řekl(a)...

Martheen: já mám standartizovanou zprávu, kterou píšu každému. Nevím, co bych měla psát cizincům přes půl světa na jediný pohled, když už s nimi nikdy nebudu v kontaktu. A o chyby bych se až tak nebála. Dostala jsem několik pohledů, kde jsem kolikrát netušila, co se básník snažil říct a nebylo to špatně čitelným písmem nebo mou angličtinou.
Katys: tak Šanghaj ještě nemám, to vypadá, že ti mám co závidět :)

Vendea řekl(a)...

Tak to běloruský je fakt vtipný :D Nechtěla bych dostat... Ale zato ten černobílej chlapec.. dala bych si říci. Pěkná sbírka :) Doufám, že začnou chodit i mě.

Ohana řekl(a)...

Jako některé ty pohledy jsou fakt libové, ale nevadí, potěši i ty :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)