Co je nového - Hlášení místního rozhlasu #1

5. 7. 2012


Tentokrát to bude velice krátká zpráva. Dočkala jsem se několikera nových knih. Konkrétně dvou zásilek. Jedna byla skromná - obsahovala můj úlovek z bazaru u Kath, takže jen jednu knihu. Druhá byla o něco větší, i když pro mě tam bylo minimum přírůstků. Za to tam byl dárek pro mamku a hlavně výhry v soutěži. Tahle zásilka dorazila v pondělí, takže jsem včera odeslala všechny tři balíčky a šťastné výherkyně se mohou těšit v nejbližších dnech na přírůstky do svých vlastních knihovniček. Chci jim ještě jednou pogratulovat a trochu se omluvit, že to trvalo tak dlouho, ale chtěla jsem všechny odeslat najednou a bux vyřizuje objednávky neskutečně pomalu. Hned 26. jsem zadala objednávku a až 2. mi přišla. 
Každopádně. V zásilce z buxu mi také vyšla žhavá novinka o Anitě Blake - Narcis v řetězech. Epocha ji vydala s měsíčním zpožděním, ale nevadí, už je tady a to je vše na čem mi momentálně záleží. Jen jsem zase k překvapení své matky, která vybalování sledovala okamžitě vyhodila papírový přebal milého Narcise. Já se přes tu novou úpravu prostě nemůžu přenést. Bílé obaly jsem některé zbožňovala, některé tolerovala (např. Smrtící tanec vypadal hodně lacině a třeba Cirkus prokletých je trochu zvláští). Nové obálky Epochy ale prostě nesnáším. Vadí mi, jak lacině a uměle vypadají. Vadí mi, že Anitu propagují jako něco, co není. A vadí mi, že mi k prvním osmi dílům ostatní nebudou sedět. Ale rozhodně nehodlám využít velice štědré nabídky Epochy a své krásné bílé přebaly vyměnit za tu jejich hrůznost a ještě jim za to zaplatit. Budu tedy mít 8 bílých obálek a zbytek jednoduchou černou s bílým a šedým nápisem. To je aspoň trochu zkousnutelná varianta. No uznejte sami, která varianta je lepší?



Ty bílé jsou mé nejoblíbenější z téhle série a ty barevné dole jsou ty příšerně laciné od Epochy. A chápete někdo proč z reedice vydala epocha zatím jen 1. a 3. díl? Dává to někomu smysl? Nevadí. Nad tímhle se vydržím rozčilovat donekonečna. Pokud by se jednalo o rovnocenou změnu nebo dokonce změnu k lepšímu, rozhodně by mi to nevadilo. To, že mi série neladí není takový problém. Ale to, co z Anity udělali je prostě neodpustitelný prohřešek. Tečka.

(Koukám, že z mého krátkého příspěvku vyrostlo něco mnohem delšího, než jsem původně zamýšlela. Nevadí.)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ano "bíle" obaly byly možná hezčí, ale proč to pořád řešit? Nic už se tím stejně nezmění. Navíc Epocha změnila obaly jen proto, že každý další díl Anity má víc a víc stránek a v měkkých obalech je to prostě nepraktické a to musí uznat každej. Takže jim to zase nemůžem mít tak za zlé. Oni to mysleli dobře a myslím, že se i snažili - mě se celkově obálky líbí tedy až na postavy, ty jsou...divné. Ale co! Nic není dokonalé. A navíc mně jde spíše o obsah a ne o obálky. Ano mnohdy si vybídám knihy podle obálek, ale u Anity už její kvalitu vím. :) Navíc mě pobavila kámošky hláška: "Ta obálka je hnusná tak moc, že bych po ní hned šahla abych zjistila o čem taková zrůdnost je." :D :D Takže snad to nové čtenáře neodradí. :) ZMĚNA JE ŽIVOT!!! - a né vždy se nám to musí líbit.

Ohana řekl(a)...

Dalo se pokračovat v designu bílých obalů ale přejít na hardback, to je ale jedno. Jednou se s touhle změnou možná smířím, ale teď mě to pořád ještě neskutečně rozčiluje, takže svůj názor neustále opakuju. Na druhou stranu ale chápu, že se každému líbí něco jiného a najde se spousta lidí, kteří jsou za změnu rádi.

Lenny řekl(a)...

Ne, že by se mi zrovna líbily, ale rozhodně jsou zajímavé. :) A když se sundá přebal, tak jsou asi stejně nejlepší.:D Jinak koukala jsem, že jsi psala i článek o Anne Rice. :) Víš o tom, že Levné knihy budou vydávat i další knihy kromě Interview s upírem? :) Já jsem z toho tedy nadšená! Konečně! Do Vánoc by měli přeložit a vydat 2. díl a v roce 2013 3. díl. Upířích kronik. Tak jsem na to zvědavá! :)

Lenny řekl(a)...

A strašně si mě navnadila na knihy Psychiatr a Anděl temnoty od Caleba Carra, ale máš pravdu v tom, že opravdu nejdou nikde sehnat. :( U nás je nemají dokonce ani v knihovně.

Ohana řekl(a)...

Lenny: už jsem to někde zaslechla a také mám radost. Interview jsem sice zatím nečetla, ale kdysi jsem viděla film a nemůžu se dočkat až se dostane i na knihu.
Jinak knihy Caleba Carra jsou opravdu skvělé. Pokud to zvládneš, rozhodně by stály i za čtení v originále, na bookdepository se myslím sehnat dají.

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)