Revenge

19. 7. 2012

Popis z CSFD: Emily Thorne (Emily VanCamp) přijíždí do Hamptons, kde strávila se svým otcem léto. To bylo předtím, než ho zatkli za zločin, který nespáchal. V Southhamptonu si pronajme dům, který kdysi patřil jejímu otci a odkud bude plánovat pomstu těm, kteří ublížili nejen jejímu otci, ale i jí.

Další seriál plný intrik v kruzích americké smetánky. Tentokrát ale nejsme v New yorku nýbrž v Hamptons a také celkový nádech seriálu je takový dospělejší. Emily se vrací pomstít svého otce, kterého nejen zavřeli do vězení za něco, co nespáchal, ale oni ho také v tom vězení zabili. I sama Emily měla dostatek problémů, protože v době zatčení jejího otce byla ještě malá holčička a navíc bez matky, musela se tedy přesunout do státní péče, která jak víme není zrovna nejněžnější. Celou dobu věřila ve vinu svého otce, ale v okamžik dospění dostala balíček, ve kterém jí otec vysvětluje, jak to všechno bylo. Navíc podědila spoustu peněz, takže si může dovolit velice nákladnou formu pomsty, včetně změny jména. 
Hamptons ovládá jedna rodina - Graysonovi, právě oni byli zodpovědní za potopení Davida Clarka za své vlastní činy. Emily ale musí postupně odstranit všechny jejich malé pomocníčky, než se pustí do těch hlavních aktérů. Celou dobu si přitom hraje na nevinou miliaedářku, která se jen přijela přes léto trochu pobavit. 
Myšlenka je to hezká, ale provedení mě ani trochu nezaujalo. Dostala jsem se až ke 13. dílu, takže zhruba do poloviny série, ale tím končím. Revenge mě prostě nebaví. Intriky nejsou téměř žádné a ta troška je velice předvídatelná. Vše se točí kolem jedné jediné zápletky, která se ale postupem seriálu nijak neprohlubuje. V prvním díle se dozvíte, že to na něj hodili, ve druhém proč a v každém dalším už se jen opakuje všechno pořád dokola. Když to srovnám třeba s Pretty little liars, kde se příběh zamotává a kroutí jako živoucí věc, musím říct, že Revenge je prostě o ničem. Navíc v Revenge není žádné tajemství, žádná záhada, která by nutila člověka sledovat další a další díly. Všechny informace jsou člověku předloženy na stříbrném talíři a s postupem seriálu nedostaneme ani sůl a pepř na okořenění toho pokrmu. Přitom z něj mohla být taková lahůdka. Mě ale neskutečně zklamal svou nezáživností. Váhala jsem mezi hodnocením 3 a 2/5, ale nakonec asi budu hodně přísná, protože potenciál by tu byl, jen ho proměnit.


2 komentářů:

Myanmar řekl(a)...

Po tvé recenzi jsem připravená postahovat Pretty little liars, i když Revenge mě hodně zaujalo plakátem :)

Ohana řekl(a)...

Pretty little liars si určitě opatři, to je opravdu skvělý seriál, u kterého člověk vydrží sedět hodiny a dávat další a další díly, protože prostě potřebuje vědět co se bude dít dál.
Ale ani Revenge bych nezatratila úplně - podle CSFD jsou lidé, kterým se líbí dokonce hodně. Má přes 70%.

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)