The Mentalist

16. 4. 2013

Oficiální text distributora: Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov...


 Patrick Jane je hodně všímavý člověk. Dříve mu tahle všímavost sloužila, když se vydával za jasnovidce a tahal z lidí peníze. Po tom, co mu masový vrah zabil ženu a dceru, svůj talent ale poněkud přeorientoval. Teď pomáhá policii řešit případy, které by sami nezvládli. Pokud se díky tomu dostane ke kousku informace, který mu pomůže dopadnout vraha jeho rodiny a pořádně se mu pomstít, je to jedině plus. A je vlastně Patrick jasnovidec? Ale nebuďte bláhoví, jasnovidci přeci neexistují. 
Od tohohle seriálu jsem moc nečekala. Podle toho jak byl prezentovaný v televizi, Mentalista prostě přijde na místo činu a ukáže na vraha. To se mi nelíbí, mám ráda seriály jako Bones nebo Lie to me, kde při vyšetřování zločinů pomáhá nějaká jasná vědecká metoda. Po prvním dílu se ale ukázalo, že jediné, co je na Mentalistovi špatné, je jeho prezentace v masových médiích. Ano, není tu ve hře žádná očividná věda, ale také na Patrickově odhalování zločinců není nic tajuplného. Je všímavý, dokáže lidi manipulovat, občas zhypnotizovat a prostě z nich dostane ty správné odpovědi, aniž by si sami všimli, že se zrovna přiznali k vraždě. K tomu je jeho postava dost arogantní, temná a navíc značně sbabělá, ale víte co? I přes všechny tyhle vady ho prostě musíte milovat. Navíc má za sebou tým drsných poldů, kteří mu kryjí záda a občas ho tak trochu spíš hlídají, aby neprovedl něco příliš drzého. 
Dohromady to vydá na docela zábavný seriál, kdy detektivové v každém díle odhalí jeden případ, občas do toho přimotají trochu osobních záležitostí a vždycky jednou za čas se vrátí Red John, vrah Patrickovy rodiny, který s Patrickem hraje takovou hru na kočku a na myš, ve které chudák Patrick vždy zůstává o krok pozadu. Já jen doufám, že se mu někdy povede Red Johna chytit, to by vydalo na vážně dobrý díl. 


1 komentářů:

Janina řekl(a)...

Síce tento seriál pozerám, len keď naňho náhodou v telke narazím, zdá sa mi dosť dobrý. A mne je hlavná postava veľmi sympatická :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)