Bylo nebylo #44

7. 10. 2012

Poslední dobou mi dělá problémy číst. Začít číst. Mám už několik dní rozečtený kruh a i když je to velice dobrá kniha, která mě baví a i když mám dostatek času, stejně nejsem schopná ji prostě zvednout a začít číst. Minulý týden jsem myslela, že na vině je House MD, ale možná je to spíš ve mě. Je pošmourno a mě nějak opouští nálada na čtení. Dneska už ale kruh určitě přečtu a hned potom se pustím do nejnovějšího přírůstku, kterého se prostě nemůžu dočkat. Který to je? Podívejte se sami:

Erin Morgensternová - Noční cirkus

Anotace: Do města přijíždí bez ohlášení tajemný cirkus. Jeho šapitó je černobílé a představení se konají pouze v noci. Triky, které provádějí zdejších iluzionisté, však vypadají spíše jako mocná kouzla… Románový debut Erin Morgenstern s podmanivou magickou atmosférou sleduje v několika dějových liniích i časových rovinách hru dvou kouzelníků, jejímž vítězem se má stát ten, jehož učedník zůstane na konci hry živý. Celie a Marco jsou však k sobě i k cirkusu, který má být jevištěm jejich hry, připoutání mnohem více, než si jejich mistři dovedli představit.

První věty: Cirkus přijede bez varování. Něpředcházejí mu žádná oznámení, na sloupy ani na reklamní plochy uprostřed města nikdo nevyvěsí plakáty, v místních novinách o něm není zmínky, o inzerci nemluvě. Jednoduše se objeví tam, kde včera ještě nebyl.

Tak, teď jsem navnaděná ještě víc. Noční cirkus opravdu vypadá zajímavě a navíc je ta kniha prostě nádherná. Tak, je rozhodnuto. Dneska po obědě prostě zasednu ke Kruhu a dočtu ho, i kdyby mě to mělo stát veškeré přemáhání, abych vůbec začala (v tom je totiž problém - otevřít tu knížku, potom se totiž okamžitě začtu a vydržím u ní klidně celé hodiny). Co vy? Líbí se vám Noční cirkus? Četli jste ho už nebo se chystáte? A taky někdy máte období, kdy na čtení prostě nemáte chuť, i když by se našel čas?
 

2 komentářů:

Lenka řekl(a)...

Noční cirkus vypadá vážně ale vážně zajímavě. :)

Ohana řekl(a)...

Dneska jsem se začetla, a zatím rozhodně nezklamal :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)