Bylo nebylo #46

21. 10. 2012

Páni, přežila jsem první týden v práci. Teď je neděle, já si užívám volna a mohu vám tedy přinést pravidelnou rubriku Bylo nebylo. Tenhle týden to bude velice speciální díl, protože zrovna čtu svou nejoblíbenější knihu. Vážně. Vím, že většina lidí má problém jednu nejoblíbenější vybrat, ale já mám jasno na věky věků a nikdy jinak. Tahle knížka u nás není vůbec známá. Vyšla už před nějakou dobou a nejedná se ani o akční trhák ani o dechberoucí lovestory. Já jí ale naprosto zbožňuju a i když už jsem jí četla tolikrát, že jí znám zpaměti, stejně se vždycky těším, až si ji budu moct přečíst znovu. O co se tedy jedná?

Victoria Claytonová - Zatancuj si se mnou

Anotace: Viola je mladá, romantická dívka bez formálního vzdělání. Její ochránkyně, teta Mici, ji poslala do světa, aby se naučila sama o sebe postarat a vydělávat si. 

První věty: "Měl bys s sebou vzít Violu." Pierce se na mě potměšile zadíval. Seděli jsme u jednacího stolu v zasedací místnosti v sídle OPAR, Organizace pro asanaci a restaurování.

Začátek nic moc, že? Ani z anotace se člověk moc nedozví. Možná proto mělo Zatancuj si se mnou tak malý úspěch a od té doby už žádná kniha od Victorie nebyla přeložena, což je ale obrovská chyba. Tahle knížka je prostě úžasná. A protože tady na to není prostor, pokusím se vám její úžasnost přiblížit první středu v listopadu, kdy bude Zatancuj si se mnou v Knihách, ke kterým se vracím. Těšíte se?

1 komentářů:

Bastera řekl(a)...

Tak to už jsem zvědavá, o co v knize jde :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)