Fler pro milovníky knih

10. 10. 2012

Komunitě čtenářů se blýská na lepší časy. Je to tak. Tahle záliba je poslední dobou stále méně opomíjí a stále více zpeněžuje. Ano, knihy vycházely vždy a podle mého vždy vycházet budou, ale nějaké příslušenství, které by se dalo s knihami jakkoli spojovat? To jste mohli potkat jedině přímo v knihkupectvích. Nedávno jsem ale dostala za úkol propátrat všechny možné stránky a najít si dokonalý prsten jako dárek k vánocům a samozřejmě jsem zabloudila i na Fler, kde jsem narazila na něco pozoruhodného.


Přívěsek na krk ve tvaru knihovny! To mě strašně potěšilo a nastartovalo myšlenkový proces - co dalšího by se dalo najít s tématikou knih nebo přímo využitelné čtenáři. Zvědaví, co jsem našla? Pak rozhodně čtěte dál:



Záložky jsou samozřejmostí. Najdete je tu od obyčejných papírových až po tyhle krásně propracované, samozřejmě ceny se liší, ale žádnou démantovou jsem nenašla, takže se nešplhají do nějakých astronomických výšin.  Další samozřejmostí jsou obaly na knihy:


A pro ty, kteří už nadále nepreferují papírové knihy tady máme obaly i na ty elektronické:



A potom tu najdeme i některé další zajímavé věci, které prostě nevím jak vysvětlit:


Držáček na šperky ve formě knihy zapomenuté na židli.


Dekorační miska v podobě knihy.


A nakonec kovaný stojan na knihy, kdyby vás už omrzelo držet je při čtení v ruce.

To je asi to nejzajímavější, co jsem našla, ale jsem si jistá, že by se toho našlo víc. Zaujaly vás alespoň některé věci? Pořídíte si stojánek nebo pouzdro na knihu? Nebo preferujete vyrábět si podobné věci vlastnoručně? A půjde někdo do toho přívěsku?

6 komentářů:

Jillian řekl(a)...

Naprosto úžasné :) Až budu jednou zbytečně moc bohatá pořídím si to všechno :D:D

Lenka řekl(a)...

Vážně zajímavé :). Obzvlášť se mi líbí ty záložky, takové krásné. :) ;)

Ohana řekl(a)...

Jo, třeba některýma záložkama bych taky nepohrdla, ale přecejen...kus papíru je levnější :)

Anonymní řekl(a)...

Na ty obaly koukám na Fleru už hodně dlouho, množí se mi úlovky z antikvariátů a nevypadají většinou nic moc. A já jsem hrozně povrchní osoba a soudím knihy podle obalů a ty orvané desky ze 70., 80. let se mi fakt dost nelíbí... Asi budu muset říct mamince, protože kupovat na knihu za 70 Kč obal za 150... to jsem si rovnou mohla koupit krásné lesklé nové vydání :D

Suši řekl(a)...

Ou máj goood! =D To je naprosto božíí! Tu knihovnu musim mít! ♥_♥
Ten stojan na knížku nebo držák na šperky mě moc neuchvátily, ale třeba ty obálky... ááách, no prostě skvělý! <3 I když momentálněě šetřím na spousty knížek, co teď vyšlo, takže budu muset počkat, než se začnu aktivně shánět po takovýchto doplňcích! <3

Anonymní řekl(a)...

Zrovna dneska mi z Fleru dorazily náušnice ve tvaru knížky :-))
Jana

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)