Nakladatelský maraton #14

5. 10. 2012


Máme tu další díl Nakladatelského maratonu. Jedná se o projekt Verči z Books and smile a víc se o něm dočtete tady. V podstatě jde o to, vyfotit a sepsat všechny knihy, které máte od určitých nakladatelů. Tenhle týden už je výběr úplně na mě, protože další nakladatelství nebyla na seznamu. Tentokrát bude nakladatelství víc, protože od každého je knih méně a snažila jsem se vybrat ta nakladatelství, od kterých se knihy alespoň trochu žánrově shodují. Začneme nakladatelstvím Academia:




W. M. Thackeray - Jarmark marnosti
Ira Levin - Rosemary má děťátko
Choderlos De Laclos - Nebezpečné známosti
Gabriel Chevallier - Zvonokosy
Oxfordský slovník světových dějin

Dále tu máme nakladatelství Leda:


Tady je to jednoduché:
Jane Austenová - Rozum a cit
Jane Austenová - Emma
Jane Austenová - Mansfieldské panství
Jane Austenová - Opatství Northanger



Jane Austenová - Pýcha a předsudek
Haruki Murakami - Kafka na pobřeží
Haruki Murakami - Norské dřevo
Haruki Murakami - O čem mluvím, když mluvím o běhání
Haruki Murakami - Na jih od hranic, na západ od slunce
Haruki Murakami - Sputnik, má láska
Juan Marsé - Ještěrší ocásky
Juan Marsé - Dívka se zlatými kalhotkami
Paolo Giordano - Osamělost prvočísel
Michel Faber - Pod kůží
 
To je pro dnešek vše a příště se můžete těšit na úplně poslední díl nakladatelského maratonu. To byla ale jízda. Jinak z těhle tří nakladatelství rozhodně můžu doporučit cokoliv od Jane Austen, ale o té už asi stejně všechno víte, potom je nejspíš vidět, že ani knihou od Murakamiho nepohrdnu, takže tam také nemůžete udělat chybu. Kniha, na kterou ale rozhodně chci upozornit je Osamělost prvočísel od Paola Giordana. Knížka o dvou lidech, kteří v mládí udělali jednu chybu, jedno špatné rozhodnutí. Toto rozhodnutí je sice také později svedlo dohromady, ale rozhodně to nebyla dobrá náhoda, vedoucí ke šťastnému konci. Nechci vás ale nudit. Raději si přečtěte anotaci a hned potom se můžete rovnou vrhnout na celou knihu.

Anotace: Rozhodnutí uděláme během pár vteřin a jejich důsledky pak neseme po zbytek života. Pravdivost tohoto tvrzení doslova na vlastní kůži otestovali protagonisté románu: Alice a Mattia se v dětství rozhodli špatně… Ona se nechtěla stát závodnicí v lyžování a on nehodlal vzít na oslavu ke spolužákovi svou mentálně postiženou sestru. Během dospívání hledají svoje místo na světě ještě obtížněji než většina jejich vrstevníků. Mohli by je najít jeden vedle druhého, jen kdyby se dokázali přenést přes traumata z minulosti.
 
Podle téhle knihy dokonce natočili stejnojmenný film, ale podle uživatel na CSFD nestojí za nic, takže nemám v nejmenším úmyslu se na něj kdy podívat. Vy ale můžete zkusit obojí a potom mi dát vědět, jak se film povedl, nebo jak se vám líbila knížka.

5 komentářů:

Lenka řekl(a)...

Krásné knížky :).

Jillian řekl(a)...

Jéé, závidím ti ty Austenky a Jarmark marnosti :)Plánuju si napsat Ježíškovi o Austenky v originále z bookdepository a obstarat si celý komplet :)

Ohana řekl(a)...

Díky :) já už nějakou dobu uvažuju nad touhle kráskou (http://www.bookfayre.cz/books/item/9781435103191.html.cs?session=1fb6bbcdd54c8fea8e2a434c67f6bfcz), protože když už bych chtěla zainvestovat do téhle edice, pak Austenová je rozhodně má první volba. Ale přecijen..je to dost peněz, tak pořád váhám a dumám...

Coco Mademoiselle řekl(a)...

Co se týče Austenek, tak osud tomu chtěl, že jsem je nasbírala také komplet, ale co mě tedy nadchlo je Murakami. Krása se na to podívat a ještě lepší mít je osobně.

Ohana řekl(a)...

Murakamiho miluju, i když musím říct, že pomalu zapomínám o čem která kniha byla a zbývá mi z nich jen pocit, ten je ale rozhodně příjemný :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)