Lucky Louie

21. 1. 2012

(2006)

Popis z CSFD: Seriál Lucky Louie vypráví příběh jedné obyčejné americké rodinky s ještě obyčejnějšími starostmi. Mechanik Louie, zdravotní ošetřovatelka Kim a jejich dcera Lucy se denně potýkají se svými příbuznými, sousedy či nejlepšími přáteli bez jakýchkoliv okolků. Jste opravdu připraveni kouknout se na šťastnou americkou rodinku?

Jedna z opravdu povedených dvacetiminutovek. Dokonce vás před začátkem upozorní, že je seriál natáčen před publikem. Není to ale klasický americký sitcom. Tenhle si nebere servítky. Nesnaží se vám vnutit lidi s dokonalými životy, kteří i když nemají dobře placenou práci si mohou dovolit vysedávat celý den v kavárně (Přátelé), chodit každý večer chlastat s kamarády a každý den na oběd (Sex and the city) nebo prostě si každý den objednávat donášku jídla (každý americký seriál). Protože vážně, buď tam mají pizzu, čínu a podobné lahůdky extrémně laciné, nebo mě v každý film a seriál zkouší naštvat. 
Tohle je o rodince, kde oba rodiče pracují, pravděpodobně za minimální mzdu. Každý měsíc se rozhodují, které účty musí nutně zaplatit. Večer venku s kamarády je pro Louieho svátek a Kim si nemůže ani dojít k holiči. Baví se o každodeních problémech, včetně sexu, protože i když je hezké dívat se na sex jako na výraz lásky dvou zamilovaných lidí, ve skutečném životě ho vetšina snad bereme mnohem pragmatičtěji. A baví se tak, jak jim zobák narost. Žádné vypípávání sprostých slov. Žádné úpravy scénáře, aby autoři náhodou někoho nepohoršili. Prostě na férovku život normálních lidí. K tomu se samozřejmě přidá pár groteskních postaviček jako Jerry a Rich a samozřejmě nevychovaná dcerka Lucy. Celkem zde potkáte asi 10 stálých postav a několik procházejících.  Prostě taková milá komorní šou. Bohužel má celkem jen 13 dílů. Což je na jednu stranu velká škoda, ale zase oceňuju, že tvůrci nenatahovali zápletku donekonečna, jak se to u seriálů často stává. Za mě dostává Lucky Louie **** a ráda se na něj zase jednou podívám. 
Mimochodem, co je to s Pamelou Adlon? V tomhle seriálu se baví s manželem o tom, že mu strčila při sexu prst do zadku, v Californication taky, trochu se bojím pátrat po dalších seriálech s touhle milou herečkou. 
A i když mě tenhle seriál hodně bavil, jedna věc mě pobavila o dost víc, než celý zbytek seriálu dohromady. Na konci dílu, kde se probíral alkoholismus Jerry mluví do kamery. Jak to tak bývá, když se někde probírá vážné téma, někdy jedna postava seriálu promluví na konci o tom, že i když si třeba z drog nebo potratů dělali legraci, je to vážná věc a děti by neměly brát drogy, a potrat by si měl člověk promyslet. No na konci dílu o alkoholismu Jerry mluví o tomhle: 


... :0D The elderly. They are not dead yet..

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)