Suits

19. 1. 2012

(2011)

Popis z CSFD: Mike Ross (Patrick J. Adams) má fotografickou paměť a je velmi inteligentní, přesto ale nikdy nedokončil školu. Je právě na útěku kvůli nezdařenému drogovému obchodu, když se shodou okolností připlete k výběrovému řízení na post spolupracovníka Harveyho Spectora (Gabriel Macht), jednoho z nejlepších právníků na Manhattnu. Harvey najme Mika jako svého spolupracovníka, přestože jednou z podmínek přijetí je, aby uchazeč byl absolventem práv na Harvardu.

 Proč se lidem tenhle seriál líbí? Netuším. Ale mě se líbí taky. Na csfd tvrdí, že je to drama a komedie. Trochu dramatu by se našlo. Zasmála jsem se asi jednou. Nejde tam o romantiku, sex ani mezilidské vztahy. Jde o hodně vysokou hru ve firmě, kde nikdo nikoho pořádně nezná, jeden s druhým soutěží o lepší post a přitom nikdo nemůže vyhrát. Není to klasický právnický seriál. Vnitřek soudní síně skoro nezahlédnete. Tady jde o všechno to před soudem. Hledání fakt a svědků, zastrašování protivníka, dohody o vyplacení poškozených. A i když hrdinové vlastně nemají žádný osobní život, stejně jim od prvních chvil fandíte, zajímá vás kam se jejich život a kariéra ubírá a jak to všechno skončí. Mike balancuje na ostří nože pokaždé, když se někdo jen zmíní o Harvardu, škole, kde měl údajně vystudovat. Jak může být právník bez titulu? Jednoduše. Zkoušky na právnické škole dělal pod jinými jmény několikrát. Dokáže díky fotografické paměti jmenovat zákony a precedenty jako nikdo jiný. Jen nějak nikdy nevystudoval. 
Udržet s tímhle seriálem krok je makačka. Mluví se zde skoro rychleji, než v Gilmore girls. A to už je co říct. Neustále se něco děje. V každém případě se objevují další a další komplikace. Ale naši dva hrdinové je vždy dokáží vyřešit a zachránit situaci. A právě proto, že vám tvůrci nedají ani chvíli oddychu, nestihnete se nudit. Oba dva se navíc dokáží během toho všeho pošťuchovat, testovat a zkoušet, kdo dokáže dočůrat dál. (Samoztřejmě ne doslovně.) Zajímá vás, kdo z nich je lepší? Podle mě ani jeden. Jsou totiž dokonalý tým. Ale sympatičtější je mi Mike. 
Každopádně rozhodně doporučuju shlédnout. Za mě ****. Už aby byly další díly. Zatím je jich totiž jen 12 a to je žalostně málo

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)