Day 01: Oblíbená kniha

14. 2. 2012

A začínáme hned velice těžkou otázkou. Nesnáším, když po mě chce někdo říct, kterou knihu mám ze všech nejradši. To je, jako vybírat nejoblíbenější film nebo písničku. Záleží na náladě, na situaci, na spoustě dalších věcí. Je tu ale jedna kniha, která mě při téhle otázce okamžitě napadne. 

Victoria Claytonová - Zatancuj si se mnou

Anotace: Viola je mladá, romantická dívka bez formálního vzdělání. Její ochránkyně, teta Mici, ji poslala do světa, aby se naučila sama o sebe postarat a vydělávat si. 

Anotace vám toho neřekne mnoho. Jedná se vlastně o příběh Violy, která se rozhodla skočit rovnýma nohama do života. Má přítele, díky němu i práci a bydlí se svou kamarádkou. Její přítel ale rozhodně není ideální princ na bílém koni, její práce je naprosto bezvýznamná a ta kamarádka/spolubydlící není vůbec kamarádka, takže si Viola hledá nové bydlení. 
Kniha začíná v okamžiku, kdy má Viola jet se svým druhým šéfem (ten, který není její přítel) obhlédnout sídlo na Anglickém venkově, Inskip park, a zhodnotit, jestli je vhodné pro dotaci na rekonstukci. A dál vám to nepovím. Viola toho hodně zažije a hlavně se toho hodně naučí o světě i o sobě. To už si ale musíte přečíst. 

Tahle kniha mě zaujala už od prvních písmenek a od té doby se k ní pořád vracím a čtu ji znovu a znovu. A samozřejmě o ní říkám každému, koho potkám. Doufám, že jí tímhle způsobem najdu alespoň o jednoho čtenáře víc.

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)