Day 05: Kniha, ve které bys chtěl/a žít

18. 2. 2012

Tady mě napadlo hned několik světů, které bych chtěla zažít a prožít. Od Alagaësie, přes Bradavice, Narnii, Středozem, Zeměplochu a mnoho dalších, až po krásnou mravnou starou Anglii z knih Jane Austen. Do finále se dostaly Bradavice a Narnie a jednu dobu to bylo velice těsné, ale Narnie přece jen vyhrála. 

C.S. Lewis - Letopisy Narnie

Anotace: Sedmidílná fantasy série Letopisy Narnie. Je spousta dveří, ale pouze jedny vedou do jiného světa. Projděte s námi do země zázraků a kouzel - do Narnie! Sledujte příběh sourozenců Petra, Zuzany, Edmunda a Lucie v zemi obrů, trpaslíků, kentaurů a dalších tajemných bytostí, zakletých Bílou čarodějnicí. Dokážou s pomocí moudrého a zároveň strašlivého lva Aslana zlomit její temnou nadvládu?

Kdo by nechtěl žít ve světě faunů, satyrů, jednorožců, trpaslíků, obrů, kentaurů, vlkodlaků, mluvicích zvířat a hlavně, ve světě, do kterého se dá dostat dveřmi skříně a kde vládne pevnou tlapou moudrý Aslan.
A proč nezvítězily Bradavice? Pravda, kouzla a mýtické bytosti má taky, ale ve světě Harryho Pottera musí člověk své schopnosti skrývat, vše musí být pečlivě utajeno, aby mudlové na nic nepřišli. Narnie je ale od našeho světa úplně oddělená a na jejím území každý ví, co se děje a co všechno je možné, takže nikdo nemusí mít tajemství. No přiznejte se: kdo by tam nechtěl žít?

1 komentářů:

Silwiniel řekl(a)...

Já bych se vydala do Narnie hned! :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)