Make it or break it

11. 2. 2012

(2009)

Popis z CSFD: Jsou mladé, ambiciózní a jsou to gymnastky. Jejich snem je dostat se na olympiádu. Cesta za vytouženým cílem je ale složitější než se může zdát. Kromě tvrdého tréninku se sportovkyně musí vypořádávat se soukromým životem a také intrikami sokyň.

 Konečně jsem potkala něco opravdu nového. Většina seriálů je detektivní, vztahovka nebo sci-fi. Sportovní seriál. To je podle mých skromných znalostí poměrně rarita. A docela povedená. Jedná se o příběh 4 dívek, které trénují gymnastiku. Jejich cílem je dostat se a hlavně vyhrát na olympiádě 2012. Samozřejmě nejde vždy jen o sport. Opravdické gymnastiky je v seriálu průměrně asi 20 %. Zbytek je politika ohledně závodů, osobní životy a problémy a samozřejmě romantické vztahy.
4 hlavní postavy se jmenují Payson, Kaylie, Lauren a Emily. Payson je gymnastka tělem i duší. Gymnastikou žije, nemyslí na nic jiného a v životě snad nepoznala zábavu. Kaylie je velice roztomilá, každého okouzlí, není tak dobrá jako Payson a rozhodně není tak disciplinovaná. I přes zákaz randění má přítele a ráda si zajde na párty. Potom je tu Lauren. Ta je jedním slovem mrcha. Jde si za svým a není pro ní problém jít přes mrtvoly a ublížit kamarádkám, se kterými trénuje už 10 let. Cokoliv se jí nelíbí, řeší přes svého bohatého tatíčka, ale se svými intrikami se často obejde i bez něj. A nakonec Emily. Emily je nováček v tomhle gymnastickém klubu. Nemá bohaté rodiče, nemá skvělé zázemí a rozhodně netrénuje už od 6ti let v krásných tělocvičnách s nejlepšími trenéry. Emily má ale talent. A co víc potřebuje? Technika se přeci dá vypilovat postupně. 
Tak to jsou ony. Dohromady dokáží vytvořit tolik drama, že se nezastavíte, dokud nedojdete na konec druhé a zatím poslední série. Vážně doufám, že ještě bude pokračovat. Zatím poslední díl vyšel 23.5.2011, takže naděje tu je. Otázka je, co se v posledním díle stane. Zatím jsem na začátku druhé série, takže s touhle informací nemohu sloužit. Každopádně z doposud viděných dílů bych řekla, že si děvčata zaslouží ****. Druhá série začala slibně, takže nejspíš nebudu muset své hodnocení měnit. Jen je mi líto, že u nás není tenhle seriál moc známý. Na CSFD má zatím 236 hodnocení. Pro srovnání takový The big bang theory má hodnocení 31 353. Inu, ne každý seriál může být geniální, vtipný a okamžitě se ujmout. A tenhle se rozhodně nebude líbit všem. Minimálně mužské publikum bych asi vypustila. I když.. Většinu doby jsou dívky v těsných oblečkách gymnastek, takže možná nakonec bude mít své kouzlo i pro muže.

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)