Day 12: Kniha, která nejvíce připomíná tvůj život

25. 2. 2012

Vzhledem k mému obvyklému výberu knih je poměrně obtížné na tohle odpovědět. Nejsem kněžka chrámu někde ve starém Egyptě, můj přítel není upír, za domem se mi nepoflakují vlkodlaci a už vůbec neumím kouzlit. Na staré dívčí románky se mi nechce vzpomínat a vlastně ani ty by do této kategorie nespadaly. V mém životě nějak nefunguje taková ta telenovelácká osudová láska, která překoná všechny nesnáze. Kterou knihu tedy přiřadit k dnešní kategorii?

Karen McCombieová - Alice a ...

Anotace: Hledáte dóóóst dobrou kámošku? Třináctiletá Alice bude pro vás tou nejlepší. Hrdinka dóóóst dobrých příběhů řeší stejné problémy jako všechny holky po celém světě: spory se sourozenci, nepochopení ze strany rodičů, vztahy s kamarádkami a první lásky. Pro začátek varování: Nikdy si nezkoušejte ostříhat ofinu, když máte špatnou náladu.

Znáte Alici? Že né? Tak to je veliká chyba. Když jsem byla mladší, doslova jsem ji milovala. Doma mám 14 knížek z této série, a to se obávám, že mi ještě alespoň dvě chybí. Každopádně Alici jsem vybrala k tomuhle dni proto, že je to obyčejná holka. Bydlí v normálním domě, má né tak úplně normální rodinu, nějaká ta zvířata. Má kamarády i lidi, které tak úplně nemusí. Je platonicky zamilovaná. Řeší problémy se školou. Prostě normální, jednoduchý život. A takový je i můj. Alespoň v základních bodech.

2 komentářů:

Jillian řekl(a)...

Když jsem byla malá, tak to všichni četli :D Mě se to nějak vyhnulo, já jsem v té době zbožňovala sérii o malých čarodějnicích od Breziny:)

Ohana řekl(a)...

tak tuhle sérii neznám, i když možná ano..když jsem byla malá, tak mi kamarádka půjčila nějakou knížku, už si vůbec nepamatuju autora nebo název, jediné co vím je, že tam byla čarodějnice (nebo to o sobě aspoň tvrdila) a vybrala si jednu spolužačku za učedníka a nutila jí dělat různé věci..bylo tam mezi těmi úkoly něco s vajíčky nebo co...už si to moc nepamatuju, ale tehdá se mi to líbilo..:)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)