Life unexpected

3. 2. 2012

(2010)

Oficiální popis distributora: Úsmevný príbeh o dvoch „nedospelých“ dospelých, ktorých donúti zmeniť svoj život objavenie sa ich tínedžerskej dcéry. Lux Cassidyová už nemôže zniesť život v pestúnskej rodine a keďže sa blížia jej šestnáste narodeniny, chce požiadať súd o uznanie jej plnoletosti. Na to však potrebuje podpisy biologických rodičov, ktorých nikdy nepoznala. A tak sa vydá hľadať majiteľa baru Natea Bazilea a matku, slávnu rozhlasovú moderátorku Cate Cassidyovú...

Další seriál, ze kterého jsem na rozpacích. (Bude tady tuna spoilerů, vážně, pokud na to chcete někdy koukat, nečtěte můj názor) Začátek dobrý, holka najde své rodiče, aby podepsali její osamostatnění z pěstounské péče. Soud jí ale dá do opatrovnictví jim, a tak se lidé, kteří se od střední školy neviděli musí starat. Dohromady a přitom každý zvlášť. Cate má navíc snoubence Ryana, který opětovné sblížení Cate a Baze těžce nese. Na začátku první série je tempo moc pěkné, pořád se něco děje. Všichni se s novou situací vyrovnávají. Rodičové zjišťují, že jejich dcera má podle nich nevhodného přítele. Klasická zápletka.
Potom ale přijdou komplikace. Se vztahem mezi Ryanam a Cate, Cate a Bazem, všemi a Lux, Lux a jejím přítelem. Baze dělá jednu botu za druhou, Cate na tom není o moc líp a nakonec je všechno na přemoudřelé puberťačce, která vždy pronese tu správnou větu a všem napoví, co mají dělat. Už to se mi moc nelíbí. Potom ale přijde druhá série. Lux je pro změnu normální puberťačka, dělá taky spoustu chyb a navíc lže a krade a do pekla se hrabe. Cate si Ryana nakonec vezme, což ale způsobí další tunu problémů. Tady už mě ale vážně štve Cate, která je neskutečně protivná a neustále odmítá převzít zodpovědnost za své chyby. Když se ukáže, že Ryan taky udělal jednou za život chybu, a že není dokonalý, hodí všechno na něj a je se svými problémy hotová. Celý seriál se s každým dílem podle mého zhoršoval. Scénáristi už nevěděli co za klišé do seriálu ještě nacpat, a tak nechají Lux chodit s učitelem z její školy. Nakonec jí ještě dají do vínku téměř znásilnění a fyzické týrání v jedné pěstounské rodině, to asi abychom nezapomněli, že neměla normální dětství. V posledním dílu už jenom čekám, co se všemi postavami udělají a samozřejmě se dočkám jednoho velkého přeslazeného zklamání. V posledních pěti minutách totiž poskočíme 2 roky do budoucnosti a vidíme, že Ryan nakonec ze své jediné chyby vytěžil šťastnou rodinku, Cate skončila s Bazem a Lux s jedním spolužákem, který nejdřív chodil s ní, potom s její nejlepší kamarádkou, aby po dvouletém skoku zase skončil s Lux. Divné? Nevysvětlitelné? Taky vám ve všech těhle scénářích pár kroků chybí? Tak to nejste sami.
Ze začátku seriálu jsem chtěla dát 4 hvězdičky a čekala ten jeden okamžik, který by je přehoupl na plný počet. To se ale nestalo, od poloviny první série se jednalo o jednu velkou jízdu z kopečka dolů a když přimhouřím oči, jsem schopná mu dát horší ***.

3 komentářů:

Aylane řekl(a)...

Já jsem zkoukla první dva díly a zavrhla jsem to, asi by se mi seriál líbil víc kdybych neměla některé postavy spojené s jiným seriálem a jiným hlasem-ten českej dabing byl hrůza :-/

Ohana řekl(a)...

já český dabing zavrhla už dávno, všechno zkazí..na vše koukám v angličtině, nebo s titulky a v originálním znění...ale o nic jsi nepřišla, skutečně za ten čas, který jsem nad tímhle seriálem ztratila, nestál..

Jillian řekl(a)...

Viděla jsem v angličtině všechny díly. Je fakt, že jsem na to pak už koukala jen kvůli postavám, protože kvalita šla dolů, ale stejně na to nedám dopustit, mám ten seriál moc ráda:)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)