Tour de Library #9

25. 4. 2012

Konečně se přesouváme také do jiné části knihovny a hlavně k novějším knihám. Čeká nás 10. sekce. Většina téhle a následující části je poměrně nová - byla to Vánoční nadílka a knihy už jsou obrazově představeny v Kouzelné knihovničce #2. Teď vám o nich ale taky něco řeknu.

Takže úplně vlevo:
Dášeňka - tohle je nové vydání, protože jsem strašně dlouho nemohla svoje staré (ještě z dětství) najít. Nakonec jsem ale zjistila, že bylo zastrčené vzadu v knihovně, ale nevadí. Dášeněk není nikdy dost.
La Perdida - komix. Hezky kreslený, ale příběh mě nudil. Někdy v počátcích blogu jsem tu o tom psala.

A shora:
Rosemary má děťátko - skvělá kniha, je tu na ní už recenze. Vřele doporučuji.
Noční vlak do Lisabonu - na tuhle knížku slyším samou chválu. Už jsem se na ní jednou chystala, ale potom jsem jí odložila. Nechtělo se mi zároveň se studiem filosofie ještě také číst filosofování starého profesora, který se rozhodl změnit svůj život. Ale o prázdninách se na ní hned vrhnu.
Goya - životopis Goyi a také dárek k Vánocům. Docela se na něj těším.
Stanice na obzoru - Remarque. Nevím, jestli tohle kdy přečtu, většinu takovýhle klasiků nemám moc ráda. Ale uvidíme. 
Spolčení hlupců - na tuhle knížku se vyloženě těším, ale zatím na ní bohužel nebyl čas.
Úprdelný dny na úprdelný planetě - podle anotace vypadala zajímavě, ale potom jsem jí zkusila číst a musela jí odložit ještě před koncem první kapitoly. Hrůza. Nemám ráda samoúčelné používání vulgarismů a tady není jediná věta, která by nebyla vulgární nebo urážlivá. 
Příšerné příběhy strýce Montaguea - moc hezká knížka, plná opravdu strašidelných příběhů. Z některých mi vážně běhal mráz po zádech. Recenzi najdete na blogu někdy začátkem ledna tohoto roku.
Jarmark marnosti - miluju ten film, ale knížka mě svými rozměry děsí. Chtěla jsem jí číst už několikrát, ale na tahání sebou je prostě nepraktická. Musí počkat na prázdniny, až se nebudu pořád tolik přesouvat z místa na místo.
Bůh není veliký - úlovek z Levných knih, který vypadá už podle názvu jako můj šálek kávy. Zatím na přečtení čeká.
Příručka pilates - jeden z mých zoufalých pokusů donutit se k nějakému druhu posilování. Nevydařil se, ale jinak je tahle knížka moc pěkně dělaná. Na konci najdete cvičební sestavy podle vaší úrovně. Ke všemu jsou obrázky a navíc popisy možných chyb, na které si máte dát pozor. Některé cviky mají základní a pak i těžší a nejtěžší variantu. Vážně, kdybych u toho dokázala vydržet, tahle kniha by mi byla velmi nápomocná.
Intimní dobrodružství jedné londýnské prostitutky - seriál s Billie Piper se mi docela líbil, ale kniha na mě byla trochu moc. Když začala vyprávět o některých praktikách, které zkoušela, knihu jsem zavřela a pokoušela se zapomenout, co jsem se zrovna dozvěděla. 
Slečna Pettigrewová začíná žít - vypadalo to zajímavě, ale nakonec nuda. Příběh prakticky žádný. Nedočetla jsem.
Sweney Todd: Šňůra perel - tu jsem zatím nezkoušela, ale je to Sweney Todd, takže očekávám dobré počtení.
Jezero potáplic - jeden z novějších přírůstků z antikvariátu. Vybrala jsem si ho jen podle autora, tak uvidíme.
Světová výstava - velice pěkná kniha, na blogu je někdy v srpnu nebo září recenze.
Kroniky Pickwickova klubu - další antikvariátní výhra. Zatím jsem se o něj ale nepokoušela. Většinou mě tihle velcí a proslulí autoři zklamou.
Kde mrtví promlouvají - o téhle knize už jsem tu také psala. Líbila se mi, ale rozhodně není pro každého. Je psaná takovým suchým stylem. 

Tak to je z tohohle sloupce vše. Dekorace tady nejsou veškeré žádné. Ta kočka a myš na pérku by tu nebyly, pokud by bylo po mém. Tady se ale nalézáme na sestřině rámu od postele a ona si svůj prostor kdysi odekorovala podle svého. Teď už by ty věci sice mohly být pryč, protože rozhodně nejsou aktuální, ale ona je odmítá sundat. Mě tam zase tak moc nevadí, takže jsme došly ke kompromisu. Ona mi udělá místo na knihy a já nechám její čičurky napokoji.

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)